• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 25. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.1999., Nr. 171/172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24672

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 25. maija (turpinājums)

Vēl šajā numurā

26.05.1999., Nr. 171/172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 25. maija sēdē

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas pārstāvju grupu Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas starpvaldību komisijā tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības jautājumos". Rīkojums paredz, ka Latvijas puses grupu vadīs ekonomikas ministrs.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Autopārvadājumu likumā. Grozījumi paredz pasažieru un kravas starptautisko pārvadājumu atļauju sadalīšanas starp pārvadātājiem kārtības precizēšanu un kārtības izstrādāšanu autobusu iebraukšanai un stāvēšanai autoostu teritorijā.

Valdība akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā piešķiramas valsts mērķdotācijas pašvaldību teritorijas attīstības plānu izstrādāšanai". Tie nosaka, ka vienai pagasta padomei vai pilsētas domei valsts mērķdotāciju budžeta gada ietvaros piešķir ne vairāk par 7000 latu un vienai rajona padomei vai republikas pilsētas domei — ne vairāk par 15000 latu un mērķdotācijas saņēmēja līdzfinansējuma apmērs nav mazāks par 20 % no dotējamo plānošanas pasākumu kopējām izmaksām.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā nosakāmi dabas resursu nodokļa atvieglojumi uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kuri realizē brīvprātīgas izlietotā iepakojuma apsaimniekošanas programmas". Noteikumi nosaka kārtību, kādā nosakāmi dabas resursu nodokļa atvieglojumi uzņēmumiem, kuri realizē brīvprātīgas izlietotā iepakojuma apsaimniekošanas programmas saskaņā ar likumu "Par dabas resursu nodokli".

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par dzīvojamo telpu īri". Grozījumi nepieciešami, lai panāktu dzīvojamo māju kvalitatīvu uzturēšanu un precizētu izīrētāja un īrnieka pienākumus un atbildību mājas remontēšanā.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par valsts un pašvaldību palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā". Likumprojekts izstrādāta, lai novērstu likuma normu neatbilstību pašreizējai situācijai, panāktu dzīvojamo māju un dzīvokļu kvalitatīvu uzturēšanu un noteiktu atbildības sadalījumu starp valsti un pašvaldību, sniedzot palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā, kā arī noteiktu rīcību ar valsts īpašumā esošajiem dzīvokļiem.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1999.gada 31.marta rīkojumā Nr.156 "Par Stratēģiskas nozīmes preču kontroles komiteju". Rīkojuma 1. punktā vārdi "A.Halturins — Iekšlietu ministrijas Drošības policijas nodaļas vadītājs" aizstāti ar vārdiem "A.Indriksons — Iekšlietu ministrijas Drošības policijas nodaļas priekšnieks".

Valdība akceptēja noteikumus "Ar karavīriem notikušo nelaimes gadījumu izmeklēšanas un uzskaites kārtība". Tie nosaka vienotu ar karavīriem notikušo nelaimes gadījumu izmeklēšanas un uzskaites kārtību visās Aizsardzības ministrijas pakļautībā un pārziņā esošajās struktūrvienībās.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Ungārijas Republikas Aizsardzības ministrijas līgumu par divpusējiem kontaktiem un sadarbību militārajā jomā".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 21.janvāra noteikumos Nr.37 "Militārpersonu dienesta gaitas nolikums".

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par nostiprinājuma lūguma formām". Noteikumi nosaka nostiprinājuma lūguma formas un nostiprinājuma lūguma veidlapas paraugus. Lūgumus iesniedz apgabaltiesu zemesgrāmatu nodaļās, lai ierakstītu zemesgrāmatā nekustamos īpašumus un nostiprinātu ar tiem saistītās tiesības. Nostiprinājumu lūgumu formu standartizācija nepieciešama sakarā ar pieņemtajiem grozījumiem Zemesgrāmatu likumā, kas paredz valsts vienotas datorizētas zemesgrāmatas izveidi.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts Komercķīlas likumā. Grozījumu projekts paredz vienkāršot komercķīlas reģistrācijas procedūru.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts Ceļu satiksmes likumā. Grozījumi likumā novērsīs nepieciešamību kustamo lietu ķīlu reģistrēt vairākās vietās.

Valdība akceptēja noteikumus "Nekustamo īpašumu kadastrālo vērtību aktualizācijas kārtība". Noteikumi nosaka kārtību, kādā veicama esošo nekustamo īpašumu kadastrālo vērtību aktualizācija (esošo nekustamo īpašumu kadastrālo vērtību pārskatīšana un pārrēķins, kā arī papildus apzināto, ar nekustamā īpašuma nodokli apliekamo nekustamo īpašumu kadastrālā vērtēšana).

Akceptēti rīkojumi "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Pilsonība piešķirta 796 pilsonības pretendentiem, tai skatā 156 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēts rīkojums "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Sporta medicīnas centrs"". "Sporta medicīnas centrs" tiks dibināts uz Labklājības ministrijas Valsts sporta medicīnas centra bāzes.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Patoloģijas centrs"". "Pataloģijas centrs" tiks dibināts uz Labklājības ministrijas Valsts pataloģijas centra bāzes.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Seksuāli transmisīvo un ādas slimību centrs"". "Seksuāli transmisīvo un ādas slimību centrs tiks dibināts uz Labklājības ministrijas Seksuāli transmisīvo un ādas valsts centra bāzes.

Akceptēts rīkojums "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Bērnu slimnīca "Gaiļezers""". "Bērnu slimnīca "Gaiļezers"" tiks dibināta uz Labklājības ministrijas Valsts bērnu klīniskās slimnīcas "Gaiļezers" bāzes.

Akceptēti noteikumi "Par Ministru kabineta 1996.gada 13.februāra noteikumu Nr.39 "Noteikumi par kārtību, kādā tiek izsniegtas speciālas atļaujas (licences) sociālās aprūpes iestāžu izveidošanai (darbībai)" atzīšanu par spēku zaudējušiem". Noteikumi par spēku zaudējušiem atzīti sakarā ar grozījumiem likumā "Par sociālo palīdzību", kas atceļ uzņēmējdarbības ierobežojumus, kas saistīti ar sociālās palīdzības institūciju izveidošanu un darbības licencēšanu.

Akceptēti noteikumi "Par Ministru kabineta 1998.gada 12.maija noteikumu Nr.176 "Valsts obligātās veselības apdrošināšanas centrālā fonda nolikums" atzīšanu par spēku zaudējušiem".

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!