• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iepazīstoties ar mecenātiem Tetereviem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2012., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246531

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iepazīstoties ar tiesvedību Eiropas Cilvēktiesību tiesā

Vēl šajā numurā

13.04.2012., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iepazīstoties ar mecenātiem Tetereviem

12.aprīlī Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar mecenātiem Ināru un Borisu Tetereviem, kā arī Rīgas Stradiņa universitātes rektoru Jāni Gardovski un Latvijas Mākslas akadēmijas rektoru Alekseju Naumovu, lai apspriestu mecenātisma ideju augstākās izglītības programmu atbalstam, kā arī citus atbalsta projektus, ko Latvijā jau realizē un iecerējis veikt Borisa un Ināras Teterevu fonds.

Sarunā tika uzsvērts, ka viens no Teterevu fonda darbības virzieniem ir izglītības joma, īpaši Latvijas izglītības sistēmas pilnveidošana, kur fonda sadarbības partneri ir Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) un Latvijas Mākslas akadēmija (LMA). Teterevu fonda pārstāvji atzīmēja, ka augstākajā izglītībā ir būtiski sasniegt pasaules līmeni, lai arvien vairāk mācībspēku un studentu vēlētos studēt un lasīt lekciju kursus Latvijā. Teterevi uzsvēra, ka ir būtiski veicināt mecenātisma tradīciju Latvijā, īpaši izglītības un kultūras nozarēs. “Mēs esam gandarīti, ka varam palīdzēt citiem. Ja dzīve mums šādu iespēju ir devusi, tad tas arī ir mūsu pienākums, ko labprāt uzņemamies un aicinām arī citus, kam ir iespējas, šādi rīkoties,” viņi uzsvēra.

B.Teterevs norādīja, ka kultūra veido cilvēkos labestību, tādēļ ir būtiski atbalstīt konkrētas iniciatīvas kultūras jomā. Kā piemēru viņš minēja ilgstošo darbu pie Rundāles pils atjaunošanas un savu cerību līdz septembrim izveidot pieminekli baletdejotājam Mārim Liepam. Tāpat B.Teterevs izteica vēlmi veidot kulturoloģijas institūtu Latvijā, jo jau šobrīd aizsāktā sadarbība ar augstskolām liecinot, ka cilvēkos ir ļoti liela vēlēšanās izglītoties tieši kultūras jomā, tādējādi paplašinot savu redzesloku mūža garumā.

RSU rektors J.Gardovskis uzsvēra, ka ar fonda palīdzību ir realizēts stipendiju projekts universitātē un šobrīd tiek veidota Jaunās inteliģences akadēmija, pēc kuras ir liels pieprasījums augstskolas studentu vidū.

Savukārt LMA rektors A.Naumovs atzīmēja, ka fonds akadēmijai sniedz atbalstu izcilības stipendijām studentiem un pasniedzējiem, lai tiem radītu iespēju papildināt savas zināšanas un realizēt savas ieceres. Tā kā gan mākslas, gan medicīnas jomas ir konkurētspējīgas starptautiski, papildu atbalsts tieši izcilu audzēkņu attīstībai ir nozares nākotnei nozīmīgs faktors.

Valsts prezidents Andris Bērziņš pateicās mecenātiem par nesavtīgo atbalstu dažādiem projektiem Latvijā, kā arī solīja turpmāk regulāri tikties un apmainīties viedokļiem par iespējām sadarboties Teterevu aizsākto mecenātisma ideju atbalstam Latvijā. Īpaši A.Bērziņš pateicās mecenātiem par ideju atbalstīt augstāko izglītību, uzsverot, ka ikvienas valsts nākotnes pamats sakņojas kvalitatīvā un konkurētspējīgā izglītībā, kā arī par ideju veidot Latvijā reģionālos labdarības fondus, kas ir ļoti nozīmīgi lauku dzīves vides saglabāšanai.

Mecenāti Boriss un Ināra Teterevi 2010.gadā nodibināja fondu, lai atbalstītu izcilas un sabiedrībai noderīgas labdarības iniciatīvas. Teterevu ģimene atbalsta kultūru, izglītību, uzlabojumus publiskajā pilsētvidē, sniedz atbalstu kopienu attīstības organizācijām pilsētās un lauku apvidos, dzīvnieku aizsardzībai un palīdz maznodrošinātu un trūcīgu personu grupām.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!