• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iepazīstoties ar tiesvedību Eiropas Cilvēktiesību tiesā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2012., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246529

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot balvu par mūža ieguldījumu Latvijas grāmatniecībā

Vēl šajā numurā

13.04.2012., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iepazīstoties ar tiesvedību Eiropas Cilvēktiesību tiesā

Valsts prezidents Andris Bērziņš 12.aprīlī tikās ar Ministru kabineta pārstāvi starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Ingu Reini, lai apspriestu Eiropas Cilvēktiesību tiesas aktuālos tiesvedības procesus, kuros iesaistīta Latvijas Republika vai kuri varētu skart Latvijas Republikas intereses.

Valsts prezidents un Inga Reine, turpinot Valsts prezidenta Andra Bērziņa un Satversmes tiesas tiesnešu tikšanās reizē skarto jautājumu, pārrunāja Latvijas tiesu rīcības rezultātā zaudētās lietas Eiropas Cilvēktiesību tiesā, analizējot iemeslus, konkrētus gadījumus un sistēmiskās kļūdas.

Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka situācija ir ne tikai satraucoša, bet tiesiskā valstī dažos gadījumos pat pilnīgi nepieļaujama. Tādēļ gaidāmajai tiesnešu kvalifikācijas novērtēšanai ir jāpievērš būtiska vērība. Plānots, ka Valsts prezidents šos jautājumos apspriedīs ar tiesu varas un likumdevēja pārstāvjiem.

Tika skarts arī jautājums par Satversmes tiesas kompetences palielināšanu, lai atslogotu Eiropas Cilvēktiesību tiesu, un tika secināts, ka šāds modelis ir iespējams, tomēr visupirms ir jāveic neatliekami pasākumi, lai jau līdzšinējā trīs instanču tiesu sistēmā cilvēktiesību pārkāpumu pieļaušana tiktu būtiski mazināta. I.Reine arī informēja par aktualitātēm Eiropas Cilvēktiesību tiesas radikālu reformu plānos, kas jau tuvākajā laikā raisīs spraigas diskusijas Eiropas Padomes dalībvalstu starpā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!