• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latviju un Vāciju kā drošiem partneriem politikā, ekonomikā, kultūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.1999., Nr. 169/170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24633

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents - apsveikumā jaunajam Vācijas prezidentam - tiekoties ar Slovākijas vicepremjeru - Rīgas Amatniecības vidusskolā

Vēl šajā numurā

25.05.1999., Nr. 169/170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latviju un Vāciju kā drošiem partneriem politikā, ekonomikā, kultūrā

21.maijā noslēdzās Vācijas prezidenta Romāna Hercoga valsts vizīte Latvijā

G1.JPG (11805 BYTES)G2.JPG (13504 BYTES)G3.JPG (10673 BYTES)G4.JPG (14116 BYTES)P5.JPG (13033 BYTES)
Vācijas Federatīvās Republikas prezidents Romāns Hercogs ar Kristiani Hercogas kundzi un Latvijas Republikas Valsts prezidents Guntis Ulmanis ar Ainu Ulmanes kundzi: apmeklējot Gētes institūtu ...

G6.JPG (14553 BYTES)G7.JPG (13210 BYTES)
... aplūkojot Gētes institūta bibliotēku ...

G8.JPG (13948 BYTES)
... klausoties Rīgas Doma ērģeles ...

G9.JPG (15974 BYTES)
... pastaigājoties pa Rīgas Alberta ielu Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Spilgtākais pagājušās nedēļas notikums Latvijas ārpolitikā bija Vācijas Federatīvās Republikas prezidenta Romāna Hercoga valsts vizīte Latvijā. Prezidents ieradās mūsu valstī trešdienas, 19. maija, vakarā, ceturtdienu un piektdienas priekšpusdienu pavadot sarunās ar Latvijas augstākajām amatpersonām un iepazīstoties ar Rīgu.

Vizītes noslēguma cēlienā Latvijas Republikas Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Vācijas Federatīvās Republikas prezidents Romāns Hercogs piedalījās Gētes institūta jauno telpu atklāšanā Rīgā. Guntis Ulmanis savā uzrunā institūta atklāšanas ceremonijā atzīmēja, ka ar Gētes institūta vārdu asociējas ciešā Latvijas sadarbība ar Vāciju kultūras un izglītības laukā. Valsts prezidents uzsvēra, ka sadarbība kultūrā un izglītībā ir svarīgs starpvalstu dialoga elements, jo tas ļauj mūsu sabiedrībām labāk iepazīt vienai otru. Īpaši nozīmīga šī saskarsme ir jaunās paaudzes audzināšanai — tādējādi devums kultūrā ir ieguldījums arī mūsu valstu sadarbībai nākotnē. Pēdējos gados kontakti bijuši jo intensīvi. Sevišķi sekmīga bijusi sadarbība akadēmiskās izglītības nozarē. Īpaši Guntis Ulmanis atzīmēja Latvijas jauniešiem sniegto iespēju mācīties Vācijas augstskolās. Latvijas Valsts prezidents atzīmēja, ka mūsu valsts ir ieinteresēta atrisināt ar akadēmiskajām studijām un diplomu savstarpējo atzīšanu saistītās problēmas. Guntis Ulmanis atzina, ka Gētes institūta pieredze Latvijai ir svarīga, veidojot savu kultūras un izglītības centru Minsterē.

Vācijas Federatīvās Republikas prezidents Romāns Hercogs vizītes laikā vairākkārt apliecināja savas valsts nepārtraukto atbalstu Latvijas stratēģiskajiem mērķiem — iestāties Eiropas Savienībā un NATO. Taču īpaši augstais viesis akcentēja Vācijas atbalstu Latvijas ceļā uz Eiropas Savienību (ES), paredzot, ka iestāšanās sarunas ar mūsu valsti varētu tikt uzsāktas jau pēc ES valstu sanāksmes Helsinkos.

Īpašu nokrāsu Vācijas prezidenta vizītei Latvijā piešķīra fakts, ka jau nākammēnes beidzas viņa prezidentūra un jūlijā beigsies arī Gunta Ulmaņa prezidenta pilnvaru laiks. Abi prezidenti varēja justies gandarīti, ka viņu prezidentūru laikā Latvijas un Vācijas divpusējās attiecības ir sekmīgi attīstījušās gan politiskajā, gan arī ekonomiskajā ziņā.

Vizītes laikā Vācijas Federatīvās Republikas prezidents Romāns Hercogs saņēma augstu Latvijas valsts apbalvojumu — I šķiras Triju Zvaigžņu ordeni. Savukārt Latvijas Republikas Valsts prezidents Guntis Ulmanis tika apbalvots ar Vācijas Federatīvās Republikas Īpašas pakāpes Federālo Nopelnu ordeni.

Valsts prezidenta preses dienests,

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!