• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - apsveikumā jaunajam Vācijas prezidentam - tiekoties ar Slovākijas vicepremjeru - Rīgas Amatniecības vidusskolā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.1999., Nr. 169/170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24618

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zem sarkanbaltzaļā Sēlijas karoga

Vēl šajā numurā

25.05.1999., Nr. 169/170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— apsveikumā jaunajam Vācijas prezidentam

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 24.maijā, nosūtīja apsveikumu Vācijas Federatīvās Republikas prezidentam Johannesam Rauam.

Vēstulē G.Ulmanis Latvijas iedzīvotāju vārdā sveic J.Rauu sakarā ar ievēlēšanu prezidenta amatā. Valsts prezidents raksta, ka J.Raus Latvijā ir viesojies kā Ziemeļreinas–Vestfālenes Ministru prezidents un šajā laikā ir izveidojusies cieša sadarbība starp šo federālo zemi un Latviju. G.Ulmanis vēstulē min arī savu tikšanos ar jaunievēlēto Vācijas prezidentu pagājušajā gadā vizītes laikā Vācijā.

G.Ulmanis izsaka pārliecību, ka arī turpmāk starp Latviju un Vāciju būs aktīvs dialogs, un novēl J.Rauam spēku un izturību, pildot atbildīgo pienākumu.

Johanness Raus ir labi pazīstams Latvijā un līdz šim bijis saistīts ar Vācijas federālo zemi Ziemeļreinu–Vestfāleni, kuras premjerministrs bija divdesmit gadus — no 1978.gada līdz 1998.gada maijam.

Ar Ziemeļreinu–Vestfāleni, kas pēc neatkarības atjaunošanas sniegusi Latvijai nozīmīgu finansiālu un praktisku atbalstu, ir izveidojusies visciešākā dažāda līmeņa sadarbība ekonomikā, iekšlietās, tieslietās, kā arī kultūrā un izglītībā. Tieši ar šīs federālās zemes finansiālo atbalstu 52 gadus Minsterē darbojās Latviešu ģimnāzija.

J.Raus ar Latvijas amatpersonām ir ticies vairākkārt. 1998.gada oktobrī savas vizītes laikā Vācijā, tai skaitā Ziemeļreinā–Vestfālenē, Valsts prezidents Guntis Ulmanis Johannesam Rauam pasniedza Triju Zvaigžņu ordeni, tādējādi apliecinot viņa nozīmīgo ieguldījumu Latvijas un Vācijas attiecību veidošanā.

— tiekoties ar Slovākijas vicepremjeru

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 24. maijā, tikās ar Slovākijas premjerministra vietnieku ES lietās Pavolu Hamžiku.

Runājot par Latvijas un Slovākijas divpusējām attiecībām, Valsts prezidents norādīja, ka divpusējās attiecības starp Latviju un Slovākiju ir labas un sadarbība būtu paplašināma tirdzniecībā, veicinot kontaktus starp uzņēmējiem un valstu iedzīvotājiem. Pēc prezidenta sacītā, valstu labās attiecības ļauj intensificēt sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros, atbalstot vienai otru Eiropas Savienībā, NATO un citās struktūrās.

P.Hamžiks informēja Valsts prezidentu par Slovākijas iekšpolitiskajām un ārpolitiskajām aktualitātēm.

Valsts prezidents un Slovākijas vicepremjers tikšanās laikā pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar ES un abu valstu centieniem tai pievienoties. G.Ulmanis pauda viedokli, ka Latvija, Lietuva un Slovākija pēc individuāla novērtējuma ir jāuzaicina uz iestāšanās sarunām Eiropas Savienībā.

Pārrunāta arī reģionālā sadarbība. Valsts prezidents uzsvēra Latvijas ieinteresētību reģiona ietvaros veidot ciešus sakarus gan ar Viduseiropas, gan ar ziemeļvalstīm. P.Hamžiks savukārt izteica Slovākijas arvien pieaugošo interesi sadarboties ar Baltijas reģionu.

— Rīgas Amatniecības vidusskolā

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar piedalījās olimpiādes "Krēsls ’99" atklāšanā Rīgas Amatniecības vidusskolā.

Valsts prezidents apskatīja vidusskolēnu veidoto izstādi, starp eksponātiem bija mēbeles, kas veidotas pēc antikvāru priekšmetu paraugiem. Pasākuma atklāšanā G.Ulmanis sacīja, ka šādi konkursi, apliecinot audzēkņu prasmi galdniecībā, ieskandē nākamo gadsimtu. Valsts prezidents novēlēja, lai radošā doma arvien īstenojas konkrētā lietā, idejā vai piepildītā sapnī. Vidusskolas audzēkņi uzdāvināja G.Ulmanim pašdarinātu krēslu ar valsts ģerboni.

Konkursā "Krēsls ’99", kurš notiek jau septīto reizi un ilgs četras dienas, piedalās audzēkņi no 22 Latvijas mācību iestādēm.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!