• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārtikas produkcijas eksporta tendencēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2012., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246322

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

05.04.2012., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārtikas produkcijas eksporta tendencēm

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma 28.martā piedalījās Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas biedru kopsapulcē, lai pārrunātu aktualitātes nozarē.

Saistībā ar nacionālo pārtikas kvalitātes shēmu "Kvalitatīvs produkts" jeb "Zaļā karotīte" ministre uzsvēra, ka zīmes piešķiršanā un veicināšanā jāpalielina lauksaimnieku un pārtikas ražotāju organizāciju loma. Jo "Zaļā karotīte" ir arī pašmāju produkcijas ražotāju pazīšanās zīme, kas ceļ un popularizē vietējo pārtiku.

Vaicāta, vai dzīvu cūku ievešanas aizliegumam no ES valstīm Krievijā nesekos arī analogs gaļas produkcijas ievešanas aizliegums, ministre atsaucās uz nule aizvadīto tikšanos ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu. Vēstniekam neesot informācijas par to, ka būtu gaidāms gaļas produkcijas ievešanas aizliegums.

Ministre ar Latvijas pārtikas ražotājiem pārrunāja arī lauksaimniecības un pārtikas izglītības jautājumus un apsprieda iecerētās pārmaiņas saistībā ar kompetences centriem.

Tāpat zemkopības ministre ar ražotājiem pārrunāja Ekonomikas ministrijas izstrādājamā Pārtikas tirdzniecības likuma aktualitātes.

"Man vienmēr ir bijis gandarījums sadarboties ar jums, Latvijas pārtikas ražotājiem," teica L.Straujuma. "Sadarbība mums vienmēr ir veidojusies laba. Pārtikas ražošana ir ļoti svarīga mūsu tautsaimniecībai. Tādēļ īpaši priecē tas, ka 2011.gadā pārtikas produkcijas eksports audzis."

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!