• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Indonēzijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2012., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246157

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Irākas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

03.04.2012., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Indonēzijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Latvijai ir būtiski meklēt jaunus eksporta tirgus Āzijas reģionā, tādēļ mūsu valsts ar interesi lūkojas uz sadarbības padziļināšanu ar Indonēziju ekonomikas un tūrisma nozarē. To Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs pauda 20.martā, tiekoties ar Indonēzijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Devu Madi Džuniartu Sastravanu. Vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs sarunas gaitā Latvijas un Indonēzijas divpusējās attiecības raksturoja kā labas un konstruktīvas, ar lielu izaugsmes potenciālu nākotnē. "Laikā, kad Eiropas Savienībā valda ekonomiskā stagnācija, Latvija ir ieinteresēta jaunu tirdzniecības kontaktu meklēšanā un veidošanā Āzijas reģionā, tostarp ar Indonēziju, kuras tautsaimniecība turpina stabili augt. Īpaši esam ieinteresēti sadarbības veidošanā nozarēs ar augstu pievienoto vērtību," sacīja A.Klementjevs.

A.Klementjevs pauda pārliecību, ka abu valstu ekonomiskos kontaktus veicinātu tiešo avioreisu sākšana starp Latviju un Indonēziju. Tāpat tiešās aviosatiksmes nodibināšana starp abām valstīm stimulētu arī tūrisma jomas attīstību. Savukārt vēstnieks, runājot par ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējām, akcentēja drīzumā gaidāmo Latvijas ārlietu ministra un uzņēmēju delegācijas vizīti Indonēzijā.

Vēstnieks arī pauda gandarījumu par iespēju Mākslas muzejā "Rīgas Birža" izstādīt Indonēzijas mākslas darbus, kas spilgti ataino viņa pārstāvētās valsts daudzveidīgo kultūras mantojumu.

Tikšanās laikā puses bija vienisprātis par parlamentāro kontaktu nozīmi abu valstu divpusējo politisko attiecību veidošanā.

Latvija bija pirmā Baltijas valsts, kas 1993.gada 25.augustā nodibināja diplomātiskās attiecības ar Indonēziju.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!