• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Japānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2012., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/246081

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministre: Ar Krievijas vēstnieku pārrunājot cūku importa liegumu

Vēl šajā numurā

30.03.2012., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Japānā

28. un 29.martā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs kopā ar Latvijas uzņēmēju delegāciju turpināja vizīti Tokijā. Viens no vizītes mērķiem bija veicināt Japānas uzņēmēju interesi par sadarbību ar Latviju.

Delegācija tikās ar pasaulē pazīstamo korporāciju “Hitachi” un “Mitsubishi” vadību, kā arī ietekmīgās Japānas lielo uzņēmumu vadītāju asociācijas (Association of Japan Corporate Executives) pārstāvjiem. Ņemot vērā līdzšinējo veiksmīgo sadarbību ar Japānu CO2 emisijas kvotu tirdzniecībā, ministrs piedāvāja šo sadarbību turpināt. Latvijas delegācija tikās arī ar Japānas Starptautiskās sadraudzības padomes (International Friendship Exchange Council) locekļiem, Japānas Ārējās tirdzniecības organizācijas (JETRO) prezidentu Hirojuki Išigi, Japānas Kokrūpniecības produktu importētāju apvienības pārstāvjiem, kā arī loģistikas jomā darbojošās kompānijas “Nissin Corporation” prezidentu Maširu Cucuju.

Sarunu laikā Latvijas uzņēmēji, kas pārstāvēja “Baltic Container Terminal”, “Latvijas dzelzceļu”, Ventspils brīvostu un “Riga Wood Japan”, prezentēja savu uzņēmumu piedāvājumus. Tika apspriestas konkrētas abu pašu sadarbības iespējas. Ārlietu ministrs aicināja Japānas biznesmeņus gan izvietot Latvijā savas ražotnes, gan arī izmantot mūsu valsts unikālās ģeogrāfiskās un tranzīta infrastruktūras priekšrocības nepieciešamo piegāžu un loģistikas nodrošināšanai uz Eiropas valstīm, kā arī Krieviju un Centrālāzijas valstīm. “Latvijas neaizsalstošās ostas, sazarotā dzelzceļa infrastruktūra, loģistikas pakalpojumu augstā kvalitāte, kā arī labie kontakti ar Krievijas un citu austrumu reģiona valstu partneriem ļauj Latvijai piedāvāt japāņu partneriem interesantas sadarbības iespējas. Latvijas ostu izmantošana NATO valstu kravu tranzītam uz Afganistānu ir vislabākais apliecinājums Latvijas tranzīta nozares potenciālam,” uzsvēra E.Rinkēvičs. Ministrs pastāstīja par Latvijas ieceri piedalīties Jaunā zīda ceļa projekta īstenošanā, kas nodrošinātu kravu piegādi ne tikai uz Afganistānu un Centrālāzijas valstīm, bet arī pretējā virzienā. Ārlietu ministrs aicināja Japānas uzņēmējus piedalīties Latvijas Investīciju un attīstību aģentūras un Japānas partnerorganizācijas JETRO septembrī organizētajā biznesa seminārā Latvijā.

Vizītes laikā Latvijas delegācija tikās ar Latvijas un Japānas parlamentārās sadarbības grupas pārstāvjiem Japānas parlamentā. Japānas amatpersonas izteica atzinību par Latvijas spēju veiksmīgi pārvarēt ekonomiskās grūtības. Abu pušu pārstāvji vienojās stiprināt Latvijas un Japānas attiecības ne vien ekonomiskajā jomā, bet arī izglītībā, pētniecībā un kultūrā. Latvijas ārlietu ministrs piedalījās latviešu valodas stundā – Latvijas vēstniecībā Tokijā latviešu valodu apgūst 12 japāņi, no kuriem vecākajam ir 68 gadi. Vēl viena japāņu grupa, kas apgūst latviešu valodu, darbojas Japānas pilsētā Osakā. E.Rinkēvičs uzsvēra, ka tieši šādi sadarbības projekti ir ļoti vērtīgi.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!