• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs - pēc vizītes Ungārijas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.1999., Nr. 167/168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24574

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts amatpersonu deklarācijas

Vēl šajā numurā

21.05.1999., Nr. 167/168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs:

— pēc vizītes Ungārijas Republikā

Šonedēļ, no 16. līdz 18. maijam, oficiālā vizītē Ungārijas Republikā uzturējās Saeimas delegācija, ko vadīja Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume. Delegācijā bija vēl trīs Saeimas deputāti — Juris Dalbiņš, Aizsardzības un iekšlietu komisijas sekretārs, Tadeušs Ketlers, Aizsardzības un iekšlietu komisijas loceklis, un Krišjānis Peters, Ārlietu komisijas loceklis, kā arī Saeimas Kancelejas direktors Māris Steins. Vizītes laikā delegāciju pavadīja Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Ungārijā Mārtiņš Virsis un vēstniecības padomnieks Bonifācijs Daukšts. Delegācija atgriezās Rīgā trešdienas, 19. maija, pēcpusdienā.

Pirmdien, 17. maijā, rīta pusē viesi apmeklēja Gedelles pilsētu, kur tās mērs Ģērģs Gemesi viņiem par godu rīkoja pusdienas. Bet pēcpusdienā delegācija tikās ar Ungārijas premjerministru Viktoru Orbānu un apskatīja Budapeštas ievērojamākās vietas. Pavēlu vakarā bija izbrauciens ar laivu pa Donavu.

Nākamajā dienā, 18. maijā, delegācijai bija tikšanās ar Ungārijas prezidentu Ārpādu Gencu, ar Ungārijas Nacionālās asamblejas (parlamenta) priekšsēdētāju Jānošu Aderu, Aizsardzības komisijas un Eiropas integrācijas komisijas locekļiem, ar aizsardzības ministru Jānošu Sabo un ārlietu ministru Jānošu Martoņi. Vakarā viesi noskatījās Budapeštas operas izrādi.

Vakar, atbildot uz "LV" jautājumu par vizītes norisi un rezultātiem, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume sacīja:

— Šīs vizītes laikā sarunu pamattēma bija NATO un Eiropas Savienības paplašināšanās iespējas. Īpaša uzmanība tika veltīta arī situācijai Dienvidslāvijā saistībā ar krīzi Kosovā, ņemot vērā to, ka Ungārijai ir robeža ar Dienvidslāviju. Turklāt Serbijas ziemeļos, Vojvodinas apgabalā, dzīvo vairāk nekā 300 tūkstoši ungāru. Tāpēc ir pilnīgi saprotams ungāru politiķu un valsts augstāko amatpersonu satraukums un sevišķā uzmanība, kas pievērsta notikumiem Dienvidslāvijā. Jāsaka, ka Ungārijas visas augstākās amatpersonas pauda nepārprotamu atbalstu Eiropas Savienības paplašināšanai un it īpaši, protams, Latvijas virzībai uz NATO un Eiropas Savienību. Savukārt daudz uzmanības tika veltīts arī jautājumiem, kas skar Latvijas un Krievijas attiecības, un iekšpolitiskajam stāvoklim Latvijā.

Vizīte noritēja abpusēji ļoti labvēlīgā gaisotnē, un es katrā ziņā esmu pilnīgi apmierināts ar tās rezultātiem. Paredzams, ka šā gada otrajā pusē Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies Ungārijas parlamenta priekšsēdētājs. Bet pavisam drīz, 6. un 7. jūnijā, Ungāriju apmeklēs aizsardzības ministrs Ģirts Kristovskis, savukārt 10. jūnijā — Ministru prezidents Vilis Krištopans.

Mintauts Ducmanis,

"LV" Saeimas un valdības lietu

redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!