• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līdzjūtību Beļģijas tautai sakarā ar autobusa avāriju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2012., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245357

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministre: Paužot pateicību Baltijas valstu zinātniekiem

Vēl šajā numurā

15.03.2012., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par līdzjūtību Beļģijas tautai sakarā ar autobusa avāriju

Valsts prezidents:

Valsts prezidents Andris Bērziņš, nosūtot līdzjūtības vēstuli Beļģijas karalim Albertam II, savā un Latvijas iedzīvotāju vārdā izsaka visdziļāko līdzjūtību Beļģijas tautai un īpaši tiem Beļģijas iedzīvotājiem, kuru bērni ir gājuši bojā traģiskajā autoavārijā Šveicē, Valē kantonā.

Valsts prezidenta līdzjūtības vēstulē teikts: "Šī diena ir traģiska ne tikai Beļģijas tautai, bet visai pasaulei, jo ir gājusi bojā daļa no pasaules nākotnes cerībām – bērni. Latvija sēro un jūt līdzi Beļģijai par traģisko autoavāriju, kurā ir gājuši bojā tik daudzi Beļģijas bērni un jaunieši. Latvija ir kopā ar mūžībā aizgājušo piederīgajiem un visu Beļģijas tautu. Novēlu drīzu izveseļošanos tiem, kas cietuši šajā traģiskajā autoavārijā."

Valsts prezidenta preses dienests

 

Saeimas priekšsēdētāja:

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 14.martā nosūtījusi līdzjūtības vēstules Beļģijas Karalistes parlamenta Senāta priekšsēdētājai Sabinei de Betēnai un Pārstāvju palātas priekšsēdētājam Andrē Flao saistībā ar Šveicē notikušo traģisko autobusa avāriju, kas laupījusi jaunu cilvēku dzīvības.

Saeimas vārdā S.Āboltiņa pauž visdziļāko līdzjūtību Beļģijas tautai un sērojošajām ģimenēm, kas pāragri zaudējušas tuviniekus.

Saeimas preses dienests

 

Ministru prezidents un ārlietu ministrs:

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ir nosūtījuši līdzjūtības vēstules Beļģijas premjerministram Elio Di Rupo un ārlietu ministram Didjē Reindersam saistībā ar 13.martā Šveicē notikušo traģisko autobusa avāriju, kurā dzīvību zaudēja 28 cilvēki, kuru vidū bija arī 22 bērni, un vēl 24 bērni tika ievainoti.

Latvijas amatpersonas pauž nožēlu par šo traģēdiju un izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem, draugiem un visai Beļģijas tautai, kā arī novēl cietušajiem ātru atveseļošanos. Īpašus līdzjūtības un atbalsta vārdus V.Dombrovskis un E.Rinkēvičs izsaka nelaimes gadījumā dzīvību zaudējušo bērnu vecākiem.

Ir ziņots, ka avarējušajā autobusā kopumā atradās 52 cilvēki no divām Flandrijas pamatskolām, kuri atgriezās mājās no ziemas brīvdienām Šveicē.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!