• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par jauniešu iesaistīšanos Jaunsardzē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2012., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245356

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par līdzjūtību Beļģijas tautai sakarā ar autobusa avāriju

Vēl šajā numurā

15.03.2012., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par jauniešu iesaistīšanos Jaunsardzē

14.martā aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube piedalījās Rekrutēšanas un jaunsardzes centra 2.novada nodaļas 4.līmeņa testu nometnes svinīgajā noslēguma ceremonijā.

"Apsveicu jūs ar veiksmīgi nokārtotiem pārbaudījumiem un vēlos teikt lielu paldies par to, ka esat Jaunsardzē," uzrunā jaunsargiem sacīja A.Pabriks. "Latvijas valsts nevar pastāvēt bez tādiem jauniešiem kā jūs. Latvijas valsts nākotne ir jauniešu rokās! Es aicinu jūs vienmēr būt patriotiem un stāvēt sardzē par savu valsti, atceroties par vērtībām, uz kurām balstās mūsu valsts – neatkarība, brīvība un demokrātija."

NBS komandieris izteica gandarījumu, ka tik daudzi jaunieši ir izdarījuši izvēli par labu Jaunsardzei, izvēloties aktīvu pilsonisku iesaisti mūsu valsts stiprināšanā. "Šis ir tikai pats sākums labajiem darbiem, ko jūs esat veikuši savai, savas valsts un sava novada izaugsmei," sacīja ģenerālmajors R.Graube. "Es aicinu jūs pievienoties Zemessardzei vai Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, kļūt par instruktoriem un virsniekiem, izmantojot visas iespējas kalpot mūsu valstij." Komandieris apliecināja, ka karavīri, kas pirms tam izgājuši Jaunsardzes apmācību kursu, pēc tam ir starp labākajiem savā jomā.

Visi 78 jaunsargi, kas no 11. līdz 14.martam Ādažos kārtoja noslēguma pārbaudījumus, saņēma apliecību, kas dod viņiem priekšrocības atlasē dienestam Nacionālajos bruņotajos spēkos, kā arī stājoties Zemessardzē.

Lai izteiktu atzinību par profesionālu un pašaizliedzīgu dienesta pienākumu izpildi, noslēguma ceremonijas laikā ar Aizsardzības ministra goda zīmi "Par ieguldījumu bruņoto spēku attīstībā" tika apbalvots štāba virsseržants Ivars Kļaviņš, RJC 2.novada nodaļas jaunsargu instruktors.

Nometnes laikā jaunsargi pierādīja savas zināšanas teorijā, fizisko sagatavotību, iemaņas orientēšanās un tūrisma disciplīnās, kā arī pirmās palīdzības sniegšanā un militārajās disciplīnās.

Nometnes tika organizētas atsevišķi katrai Jaunsardzes novada nodaļai: Zemessardzes 51.kājnieku bataljonā no 8. līdz 11.martam pārbaudījumus nokārtoja un sertifikātus saņēma 1.novada nodaļas 68 jaunsargi, Ādažu militārajā bāzē no 11. līdz 14.martam testus kārtoja 2.novada nodaļas 78 jaunsargi, no 14. līdz 17. martam pārbaudījumus kārtos 50 jaunieši no 3.novada nodaļas.

Ikgadējo jaunsargu 4.līmeņa noslēguma testu nometni organizē Rekrutēšanas un Jaunsardzes centrs sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem –Zemessardzes 51.bataljonu, Zemessardzes 19.nodrošinājuma bataljonu, Štāba bataljonu, NP 3.Reģionālo nodrošinājuma centru, Sauszemes spēku kājnieku brigādes Kaujas atbalsta bataljonu.

Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!