• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par Krievijas aizliegumu importēt dzīvas cūkas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.2012., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245216

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums

Par Valsts prezidenta vietas izpildīšanu

Vēl šajā numurā

13.03.2012., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs:
Par Krievijas aizliegumu importēt dzīvas cūkas

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts 9.martā nosūtījis vēstuli Eiropas Savienības (ES) prezidējošās valsts Dānijas tirdzniecības un investīciju ministrei Piai Olsenai Duai un ES tirdzniecības komisāram Karelam de Guhtam ar lūgumu šā gada 16.martā notiekošajā ES Ārlietu padomē iekļaut jautājumu par Krievijas paziņoto dzīvu cūku importa aizliegumu no ES dalībvalstīm, sākot ar šā gada 20.martu.

“Nav pieļaujams, ka konstatēto tehnisko un dokumentācijas problēmu dēļ Krievija no 20.marta aptur dzīvu cūku importu no visām ES dalībvalstīm, kuras kopumā nodrošina vairāk nekā 90% no Krievijas dzīvo cūku importa. Jautājums ir svarīgs visai ES, tāpēc ir nepieciešama strauja un izlēmīga rīcība, šo jautājumu iekļaujot 16.marta ES Ārlietu padomes sēdē par Kopējās tirdzniecības politikas jautājumiem. Par Latvijas cūku eksportu nav bijis neviena aizrādījuma, tāpēc būtu nepamatoti šādu aizliegumu attiecināt uz mūsu uzņēmējiem, pakļaujot tos nepamatotiem biznesa riskiem,” uzsver D.Pavļuts.

Vēstulē ekonomikas ministrs uzsver, ka šādu ierobežojumu ieviešana nopietni kaitēs Latvijas cūku audzētājiem, kuri 2011.gadā vairāk nekā 75% no kopējā eksporta apjoma, kas veidoja 26,2 miljonus eiro, realizējuši tieši Krievijā. Turklāt vēl 2011.gada decembrī Ženēvā (Šveice) Pasaules Tirdzniecības organizācijas (PTO) ministru konferencē tika atbalstīta Krievijas iestāšanās PTO, Krievijai apņemoties ierobežot protekcionismu un nodrošināt paredzamu un racionālu importa režīmu lauksaimniecības produktiem.

Krievijas lēmums no šā gada 20.marta apturēt kaušanai paredzēto dzīvo cūku importu no visas ES pieņemts līdztekus ar Šmalenbergas vīrusa izplatību vairākās ES dalībvalstīs. Latvijā šī problēma līdz šim nav konstatēta.

Daiga Grūbe, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!