• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Turcijas un Latvijas sadarbību militārās izglītības jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.2012., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245215

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par Krievijas aizliegumu importēt dzīvas cūkas

Vēl šajā numurā

13.03.2012., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Turcijas un Latvijas sadarbību militārās izglītības jomā

9.martā aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Turcijas aizsardzības ministru Ismetu Jilmazu un vienojās izpētīt sadarbības iespējas militārās izglītības jomā, piemēram, apmācot turku karavīrus BALTDEFCOL un ūdenslīdēju skolā Liepājā, savukārt Latvija karavīrus Turcijas militārās izglītības iestādēs.

A.Pabriks Turcijas kolēģim pateicās par dalību gaisa telpas patrulēšanā virs Baltijas valstīm, kā arī informēja par uzņemošās valsts atbalsta palielināšanu un papildu apmācības iespējām nākotnē. I.Jilmazs pauda Turcijas gatavību arī turpmāk piedalīties gaisa patrulēšanas misijā.

Tikšanās laikā ministri pārrunāja arī investīciju vidi abās valstīs. A.Pabriks informēja par militārā lidlauka Lielvārdē būvniecību, kur manevrēšanas ceļu un lidaparātu laukumu būvniecības darbus šobrīd veic Turcijas uzņēmums “Ikiz”. Lidlauku plānots pabeigt 2014.gadā.

Ministri diskutēja arī par NATO Čikāgas samita aktualitātēm, tai skaitā viedo aizsardzību, par NATO sadarbību ar Eiropas Savienību aizsardzības spēju attīstībā. A.Pabriks pauda Latvijas atbalstu Turcijas dalībai Eiropas aizsardzības aģentūrā.

Latvijas un Turcijas aizsardzības ministri apsprieda arī situāciju Sīrijā, Irānā, Balkānu un Kaukāza reģionos, kā arī abu valstu iesaisti operācijā Afganistānā līdz 2014.gadam un pēc pārejas posma noslēguma.

Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!