• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aktuāliem izaicinājumiem cīņā ar nelegālo imigrāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.2012., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245208

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības ārpolitikas veidošanu un īstenošanu

Vēl šajā numurā

13.03.2012., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aktuāliem izaicinājumiem cīņā ar nelegālo imigrāciju

8.martā Briselē (Beļģija) notika Eiropas Savienības Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksme, kurā Latviju pārstāvēja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Sanāksmes laikā ministri īpašu uzmanību veltīja cīņas ar nelegālo imigrāciju jautājumiem. Diskusijās īpaši tika izcelta efektīva ārējo robežu uzraudzība un atgriešanās politika kā nozīmīgākie elementi efektīvai cīņai ar nelegālo imigrāciju. Ņemot vērā notikušās diskusijas, prezidentūra uz nākamo sanāksmi sagatavos priekšlikumu ceļvedim cīņai ar nelegālo imigrāciju.

Sanāksmes laikā ministri atsevišķu uzmanību pievērsa arī aktuāliem izaicinājumiem Šengenas zonas pārvaldībā. Ministri apstiprināja, ka Šengenas zonas izveide ir viens no nozīmīgākajiem Eiropas Savienības sasniegumiem un ir jāpievērš īpaša uzmanība aktuāliem izaicinājumiem šajā jomā. Ministri vienojās, ka diskusijas par Šengenas pārvaldības stiprināšanu tiks turpinātas arī jūnijā plānotajā sanāksmē.

Padomes sanāksmes laikā ministri apstiprināja Padomes secinājumus par solidaritātes pasākumiem ar tām dalībvalstīm, kas saskaras ar īpašu spiedienu uz to patvēruma sistēmām, kā arī tika informēti par progresu Šengenas informācijas sistēmas otrās paaudzes attīstībā, Grieķijas valsts rīcības plānu attiecībā uz patvēruma reformu un migrācijas pārvaldību izpildes progresu, kā arī ES konferences par inovāciju robežu pārvaldībā iznākumu.

Iekšlietu ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!