• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltijas premjerministru neformālās sanāksmes secinājumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.2012., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/245206

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aktuāliem izaicinājumiem cīņā ar nelegālo imigrāciju

Vēl šajā numurā

13.03.2012., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baltijas premjerministru neformālās sanāksmes secinājumi

Prienā 2012.gada 8.martā

Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips, Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Lietuvas premjerministrs Andrjus Kubiļus tikās 7. un 8.martā Prienā (Lietuva). Sanāksmē piedalījās arī stratēģiskā investora Hitachi Ltd. un Eiropas Komisijas pārstāvji.

Premjerministri pārrunāja galvenos jautājumus saistībā ar reģionālā atomelektrostacijas projekta īstenošanu Visaginā (Lietuva). Premjeri atzinīgi novērtēja progresu, kas panākts pēc viņu tikšanās 2011.gada 10.novembrī Tallinā.

Premjerministri:

1. Atkārtoti pauda atbalstu Visaginas atomelektrostacijas projektam, kas nodrošinātu elektroenerģijas piegādes drošību mūsu valstīs.

2. Atbalsta enerģētikas uzņēmumu Eesti Energia AS, AS Latvenergo un UAB Visagino atominė elektrinė līdzdalību projektā, pamatojoties uz tā ekonomisko dzīvotspēju.

3. Rosināja uzņēmumus laikus pabeigt sarunas, lai nodrošinātu Koncesijas līguma parakstīšanu līdz 2012.gada jūnijam, kas ļaus pāriet uz nākamo procesa posmu.

4. Cer uz Eiropas Komisijas pozitīvu atzinumu saskaņā ar Euratom līguma prasībām un, pamatojoties uz to, meklē finansējumu projektam no Eiropas finanšu institūcijām.

Ministru prezidenti pauda izpratni par iespējas saglabāšanu Polijas uzņēmumam piedalīties reģionālā Visaginas atomelektrostacijas projekta līgumos saskaņā ar projekta grafiku un visu iesaistīto pušu interesēm.

Viņi turpināja sarunas par vienota režīma ieviešanu elektroenerģijas importam no trešajām valstīm.

  Andruss Ansips Valdis Dombrovskis Andrjus Kubiļus  

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!