• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par dārzeņu sēklu tirdzniecības sakārtošanu Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2012., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244995

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2012.gada 1.martā

Vēl šajā numurā

07.03.2012., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija:
Par dārzeņu sēklu tirdzniecības sakārtošanu Latvijā

2.martā pēc Zemkopības ministrijas (ZM) ierosinājuma notika apaļā galda diskusija, lai apspriestu situāciju dārzeņu sēklu tirdzniecībā Latvijā un izstrādātu mehānismu dārzeņu šķirņu kolekciju sēklu apritei. Diskusijā piedalījās ZM speciālisti, dārzeņu audzētāju nevalstiskās organizācijas, zinātnieki un dārzeņkopji praktiķi.

Diskusijas laikā tika apzināti aktuālie jautājumi, kas jāatrisina, lai mazdārziņu un piemājas saimniecību īpašniekiem nodrošinātu iespēju iegādāties dārzeņu sēklas arī no privātajām šķirņu kolekcijām. Tikšanās laikā klātesošie pauda vairākus priekšlikumus, lai šo jomu sakārtotu. Latvijā ir daudz mazdārziņu un dārzkopju entuziastu, kas veido savas šķirņu kolekcijas, popularizē tās un vēlas audzēt savam patēriņam.

Sanāksmes laikā tās dalībnieki nolēma dibināt ZM darba grupu, kas izstrādās nosacījumus dārzeņu šķirņu kolekciju sēklu apritei.

Darba grupā strādās Zemkopības ministrijas speciālisti, dārzeņkopju nevalstisko organizāciju pārstāvji, dārzeņkopji praktiķi un zinātnieku pārstāvji.

29.februārī ZM vadības sanāksmē uzdeva Zemkopības ministrijas Lauksaimniecības departamentam izstrādāt mehānismu esošo dārzeņu šķirņu un sēklu savstarpējai apmaiņai vai pārdošanai nelielos daudzumos attiecībā uz mazdārziņu dārzkopju iecienītajām šķirnēm.

Ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!