• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par Eiropas Savienības Padomes Nodarbinātības komiteju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2012., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244994

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par dārzeņu sēklu tirdzniecības sakārtošanu Latvijā

Vēl šajā numurā

07.03.2012., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija:
Par Eiropas Savienības Padomes Nodarbinātības komiteju

Labklājības ministrijas (LM) Darba departamenta Darba tirgus politikas nodaļas vadītāja Ilze Zvīdriņa ievēlēta Eiropas Savienības (ES) Padomes Nodarbinātības komitejas priekšsēdētāja vietnieces un Nodarbinātības komitejas Ad Hoc grupas vadītājas amatā, informē LM.

ES Padomes Nodarbinātības komitejā ir pārstāvēti visu ES dalībvalstu valdību eksperti nodarbinātības politikas jautājumos.

“Latvijas pārstāves ievēlēšana augstajā amatā nozīmē arī atzinīgu novērtējumu Latvijas paveiktajam krīzes vadībā nodarbinātības jomā, kā arī ekspertu darbam komitejā,” atzīst LM valsts sekretāre Ieva Jaunzeme.

Nodarbinātības komitejai ir nozīmīga loma Eiropas Nodarbinātības stratēģijas īstenošanā. Tās prioritāte ir daudzpusējās uzraudzības stiprināšana Eiropas Nodarbinātības stratēģijas kontekstā. Saistībā ar to minētā komiteja būtisku uzmanību velta: ES dalībvalstu nodarbinātības politiku izvērtēšanai; vadlīniju un ieteikumu sagatavošanai ES dalībvalstu nodarbinātības politiku īstenošanai; ES Nodarbinātības un sociālās politikas ministru padomes debašu sagatavošanai par nodarbinātības situāciju ES.

Vienlaikus Nodarbinātības komiteja 2012.gadā uzmanību pievērsīs arī Eiropas Komisijas jauniešu iespēju iniciatīvai, kā arī “nodarbinātības paketei” (ar nodarbinātības politiku saistīto ES dokumentu kopumam). Turklāt, ņemot vērā Dānijas un Kipras prezidentūru ES Padomē prioritāti – demogrāfiju, Nodarbinātības komiteja strādās arī ar jautājumiem par aktīvu novecošanu un Eiropas Komisijas nesen publicēto Balto grāmatu par pensijām.

Nodarbinātības komitejas Ad Hoc grupa sagatavo darba informāciju ES Nodarbinātības komitejai, t.sk. veic padziļinātu aktuālo nodarbinātības politikas jautājumu izpēti.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!