• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par būvniecības nozari 2011.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2012., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244550

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par darbaspēka apsekojuma rezultātiem

Vēl šajā numurā

24.02.2012., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par būvniecības nozari 2011.gadā

2011.gadā būvniecības produkcijas apjoms faktiskajās cenās bija 868,7 miljoni latu, kas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu (salīdzināmajās cenās), palielinājās par 12,3%.

Pieauga gan ēku būvniecības apjoms (par 14,7%), gan inženierbūvju būvniecības apjoms (par 10,6%), savukārt būvniecības apjoma samazinājums bija vērojams maģistrālo cauruļvadu, komunikāciju līniju un spēka līniju, kā arī administratīvo ēku, tiltu un tuneļu būvniecībā.

Analizējot būvniecības apjoma pieaugumu 2011.gadā, jāņem vērā, ka krīzes laikā būvniecības nozares apjoms saruka par gandrīz 60%. Uzskatām, ka būvniecības produkcijas apjoma pieaugums lielā mērā ir skaidrojams ar Eiropas Savienības fondu aktīvu apguvi.

2011.gada ceturtajā ceturksnī būvniecības produkcijas apjoms faktiskajās cenās bija 300,6 miljoni latu, kas bija par 4% vairāk nekā trešajā ceturksnī (pēc sezonāli izlīdzinātajiem datiem) un par 25,9% pārsniedza 2010.gada ceturtā ceturkšņa līmeni.

2011.gadā pieaudzis arī izsniegto būvatļauju skaits. Visvairāk būvatļaujas izsniegtas viena dzīvokļa māju būvniecības sākšanai – 1849 būvatļaujas, kas ir par 6,8% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, gandrīz uz pusi pieaudzis arī izsniegto būvatļauju skaits rūpnieciskās ražošanas ēku un noliktavu būvniecībai. Savukārt izsniegto būvatļauju skaits pērn sarucis vasarnīcu un dārza māju būvniecības sākšanai.

2011.gada laikā vērojamais izsniegto būvatļauju skaita pieaugums liecina, ka būvniecības nozare veiksmīgi turpina atgūties no krīzes radītajām sekām.

Ekonomikas ministrijas
Ekonomiskās attīstības
un darba tirgus prognozēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!