• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem likumā "Par valsts ģerboni". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2012., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244358

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.02.2012., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem likumā “Par valsts ģerboni”

Ņemot vērā Valsts Heraldikas komisijas viedokli, Valsts prezidents Andris Bērziņš 21.februārī izmantoja Satversmes 65.pantā noteiktās tiesības un iesniedza Saeimai likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts ģerboni””.

Likumprojekta izstrādes gaitā tika konstatēts, ka valsts iestāžu prakse ģerboņa un dažādu logotipu lietošanā bieži vien vērtējama kā neatbilstoša valsts ģerboņa kā valsts simbola jēgai un būtībai. Tādēļ ar likumprojektu rosināts noteikt, kādos gadījumos institūcijas pārvaldes dokumentos lieto to statusam atbilstošu valsts ģerboni.

Likumprojekts paredz, ka valsts institūcijas nevarēs vienlaikus ar valsts ģerboni lietot citus logotipus, kā arī institūcijas, kas īsteno valsts varu, nevarēs atteikties izmantot valsts ģerboni.

Likumprojektā piedāvāts precizēt likuma formulējumu par to, kā privātpersonas var lietot valsts ģerboni, tai skaitā precizējot, ka noteiktos gadījumos tam nepieciešams īpašs saskaņojums.

Papildus minētajam likumprojektā piedāvāts mainīt likuma atsevišķu normu formulējumu, lai nodrošinātu tā vienveidīgu piemērošanu, kas atvieglotu vainīgo personu saukšanu pie atbildības par likuma pārkāpumiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!