• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot jauno Angolas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2012., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244357

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem likumā "Par valsts ģerboni"

Vēl šajā numurā

22.02.2012., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot jauno Angolas vēstnieku

Darbam Latvijas Republikā Valsts prezidents Andris Bērziņš 21.februārī akreditēja Angolas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Brito Antonio Sosinho.

Tikšanās laikā ar jauno Angolas vēstnieku Valsts prezidents uzsvēra Latvijas vēlmi veidot labas un konstruktīvas divpusējās attiecības. Kā īpaši atzīmēja A.Bērziņš, Latvijas interesēs ir padarīt aktīvāku sadarbību ekonomiskajā jomā, ņemot vērā, ka Latvija strādā pie eksporta palielināšanas un sadarbības partneru diversifikācijas. Jomas, kurās sadarbības potenciāls ir visplašākais, ir lauksaimniecības produktu eksports, farmācija, informācijas tehnoloģijas, metālapstrāde un inovācijas. Valsts prezidents uzsvēra, ka valstīm, kam ir dažādi industriālie modeļi, ir lielas iespējas savstarpēji papildinošas sadarbības attīstībai.

Abas amatpersonas atzīmēja, ka tikai pirms gada nodibinātās diplomātiskās attiecības veiksmīgi attīstās. Tomēr sarunā tika atzīmēts, ka pastāv vēl plašas izaugsmes iespējas savstarpējo attiecību uzlabošanā. Kā nākotnes iespējas sadarbības stiprināšanai Valsts prezidents minēja sadarbību kultūrā, ņemot vērā, ka Rīga 2014.gadā būs Eiropas kultūras galvaspilsēta.

Vēstnieks rezidēs Zviedrijas Karalistes galvaspilsētā Stokholmā.

Brito Antonio Sosinho – dzimis 1941.gadā. Studējis mašīnbūves tehnoloģiju jomu. Ārlietu dienestā kopš 1975.gada. Ieņēmis dažādus amatus Ārlietu ministrijā. Bijis vēstnieks Nigērijā, Beninā, Togo, Nigērā, Ganā, Tanzānijā, Kenijā, Ugandā un citur. Kopš 2006.gada bijis vēstnieks Gvinejā-Bisavā.

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: VPK

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!