• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Mazākumtautību konsultatīvo padomi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2012., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244116

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.02.2012., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Mazākumtautību konsultatīvo padomi

13.februārī pēc Valsts prezidenta Andra Bērziņa iniciatīvas norisinājās Mazākumtautību konsultatīvās padomes sēde, kurā notika diskusija "Saliedētas sabiedrības Latvijā problēmas un to risinājumi". Diskusijā piedalījās Mazākumtautību konsultatīvās padomes locekļi, universitāšu, nozaru ministriju pārstāvji un mazākumtautību skolu direktori, lai identificētu problēmas un meklētu iespējamos risinājumus, kas spētu saliedēt visu Latvijas sabiedrību.

Uzrunājot klātesošos, Valsts prezidents A.Bērziņš pauda viedokli, ka Eiropas Savienības stiprums ir tās daudzveidībā. Viņš akcentēja, ka Latvijā ir daudzveidīga un multikulturāla vide, kas ir bagātība un vērtība. Ja spēsim šo daudzveidību saglabāt, attīstīt un atrast kopīgo ceļu, tad Latvija pastāvēs.

Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš izteica priekšlikumu mazākumtautību biedrībām rīkot dažādus pasākumus informācijas apmaiņas jomā, kam universitāte ir atvērta. Latvijas Institūta vadītāja Karīna Pētersona akcentēja, ka Latvijas sabiedrībā līdz šim ir pietrūkusi savstarpēja uzticēšanās un vēlme abām pusēm ieklausīties, lai saprastu, kas veido piederības sajūtu Latvijai un Latvijas valstij. Savukārt Akadēmiskās bibliotēkas direktore Venta Kocere uzsvēra, ka daudznacionāla sabiedrība ir bagātība, bet ne nasta. Kā pozitīvu un praktisku piemēru V.Kocere uzskata bibliotēku, kas ir kļuvusi par starpkultūru komunikāciju centru dažādām tautībām Latvijā.

Diskusijas dalībnieki un klātesošie bija vienisprātis, ka latviešu valodas apguvē būtu jāiesaista kultūras biedrības, kā arī jāpārskata latviešu valodas apguves metodika ne tikai skolās, bet arī sākumskolās un bērnudārzos.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!