• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 1999. gada 27. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 24 "Par pašvaldības nodevu par tirdzniecību publiskās vietās". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.1999., Nr. 155/158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24408

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Prasības pieteikums: Par Ministru kabineta 1997.gada 11.jūnija rīkojumu Nr.289 "Par Valsts pārvaldes reformas biroja izveidošanu" 2.punkta daļas atzīšanu par neatbilstošu Latvijas Republikas Satversmes 57. un 58.pantam, "Ministriju iekārtas likuma" 13.pantam, Ministru kabineta iekārtas likuma...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

14.05.1999., Nr. 155/158

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 24

Pieņemts: 27.04.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas dome

Saistošie noteikumi Nr. 24

Rīgā 1999. gada 27. aprīlī

(prot. Nr. 79, 34.§)

Par pašvaldības nodevu par tirdzniecību publiskās vietās

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma

"Par nodokļiem un nodevām" 12. punktu un

Latvijas Republikas likuma "Par pašvaldībām" 14. punktu

 

1. Pašvaldības nodevas maksātāji un objekti

1.1. Pašvaldības nodevas (turpmāk tekstā — nodeva) par tirdzniecību publiskās vietās maksātāji ir fiziskas un juridiskas personas, kuras tirgojas publiskās vietās. Nodarboties ar tirdzniecību publiskās vietās var tikai ar pašvaldības noteiktu rakstisku atļauju.

1.2. Nodevu par tirdzniecību publiskās vietās Rīgas pilsētas teritorijā maksā juridiskās personas, fiziskās personas un individuālā darba veicēji, kas tiesīgi nodarboties ar tirdzniecību publiskās vietās.

1.3. Nodevu par tirdzniecību uz ielas un citās publiskās vietās nemaksā personas, kuras ar tirdzniecību nodarbojas speciāli šim nolūkam iekārtotās vietās (veikals, kiosks, kafejnīca, bārs u.c. speciāli tirdzniecībai iekārtota vieta), kā arī slēgtās vai atklātās vietās, kas atrodas kādas personas (izņemot pašvaldību) īpašumā, valdījumā vai lietojumā.

2. Nodevas likme par tirdzniecību publiskās vietās, maksāšanas kārtība un kontrole

2.1. Nodevas likme par vienas tirdzniecības vietas izmantošanu ielu tirdzniecības vietās ir Ls 1 dienā.

2.2. Nodevas likme par vienas tirdzniecības vietas izmantošanu gadatirgus un izbraukuma tirdzniecības laikā ir Ls 3 dienā; par kvasa un alus no cisternām (mucām), saldējuma, bezalkoholisko dzērienu un karsto uzkodu (piemēram, pīrādziņu) tirdzniecību no speciālām iekārtām, kā arī par tabakas izstrādājumu tirdzniecību noteikta nodevas likme Ls 6 dienā par vienas tirdzniecības vietas izmantošanu.

2.3. Nodeva pilnā apjomā samaksājama pirms tirdzniecības atļaujas saņemšanas. Nodevu nomaksājot, tiek izsniegta kvīts. Tirdzniecības atļaujas izsniedz Rīgas priekšpilsētu (rajonu) izpilddirekcijas, strīda gadījumus izskata un tirdzniecības atļaujas izsniedz Rīgas domes Uzņēmējdarbības koordinācijas centrs.

2.4. Nodeva ieskaitāma Rīgas domes Finansu departamenta kontā Nr. 02–001130201 "Unibankas" Rīdzenes filiālē, kods 310101900, reģistrācijas Nr. 90000064250.

2.5. Kontroli par nodevas nomaksu pilnā apjomā veic Rīgas priekšpilsētu (rajonu) izpilddirekcijas, bet metodisko darbību, kas saistīta ar tirdzniecības organizēšanu publiskās vietās, — Rīgas domes Uzņēmējdarbības koordinācijas centrs.

Rīgas domes priekšsēdētājs A.Bērziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!