• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības ministrs: Par sadarbību ar Čehiju izglītībā, jaunatnes lietās un sportā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2012., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243657

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par depozīta sistēmas ieviešanu dzērienu iepakojumam

Vēl šajā numurā

03.02.2012., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības ministrs: Par sadarbību ar Čehiju izglītībā, jaunatnes lietās un sportā

31.janvārī izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis un Čehijas vēstnieks Latvijā Pavols Šepeļāks parakstīja Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas un Čehijas Republikas Izglītības, jaunatnes un sporta ministrijas līgumu par sadarbību izglītībā, jaunatnes lietās un sportā 2012.–2015.gadā. Līguma mērķis ir veicināt savstarpējo attiecību turpmāko attīstību, stiprināt un attīstīt draudzīgas attiecības starp Latviju un Čehiju, pamatojoties uz sadarbību izglītībā, jaunatnes lietās un sportā.

Izglītības un zinātnes ministrs R.Ķīlis izteica gandarījumu par to, ka Latvijas sadarbībai ar Čehiju izglītībā un zinātnē ir senas un stipras tradīcijas. Vissenākā ir Latvijas Universitātes un Prāgas Kārļa universitātes sadarbība jau vairāk nekā 40 gadu garumā, kuras ietvaros notiek studentu, pasniedzēju un zinātnieku apmaiņa, kopēju semināru un konferenču rīkošana, valodas apmācības.

"Esmu pārliecināts, ka šodien parakstītais līgums sniegs nozīmīgu ieguldījumu sadarbībai izglītības, jaunatnes lietu un sporta jomā, kā arī veicinās starptautisku sadarbību starp abu valstu sabiedrībām," uzsvēra R.Ķīlis.

Līgumā puses vienojušās, ka tiek veicināta izglītības iestāžu tieša sadarbība, kuru īsteno, pamatojoties uz tiešās sadarbības līgumiem. Tāpat tiek atbalstīta tieša sadarbība starp vispārējās, profesionālās izglītības un publiskajām augstākās izglītības institūcijām Eiropas Savienības, Eiropas Padomes, Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas un citu organizāciju izglītības programmu un projektu ietvaros.

Īstenojot Latvijas un Čehijas sadarbību, tiks veicināta studentu apmaiņa bakalaura, maģistra un doktora studiju programmās. Lai veicinātu Latvijas un Čehijas valsts valodas un kultūras apguvi, valstis savstarpēji katru gadu piedāvās divas stipendijas dalībai Slāvu valodu studiju vasaras skolā Čehijas Republikā un divas stipendijas dalībai starptautiskajās vasaras skolās, ko organizē augstākās izglītības institūcijas Latvijā.

Puses arī vienojušās veicināt tiešu sadarbību starp jaunatnes organizācijām un apvienībām, kas īsteno darbu ar jaunatni, tai skaitā neformālās izglītības programmu aktivitātes, kā arī atbalstīt sadarbību sportā un fiziskajā izglītošanā starp abu valstu sporta institūcijām un organizācijām.

Divpusējās sadarbības ar Čehiju galvenās jomas un principus noteica 2007.gada 14.augustā Rīgā parakstītais Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas un Čehijas Republikas Izglītības, jaunatnes un sporta ministrijas līgums par sadarbību izglītībā, jaunatnes lietās un sportā 2007.–2010.gadā (līguma darbība tika automātiski pagarināta uz vienu gadu – līdz 2011.gada 31.decembrim).

Līguma darbības laikā īstenotas daudzas aktivitātes: abu valstu studentiem piešķirtas stipendijas, sadarbības līgumus ar Čehijas Republikas augstskolām noslēdza un īsteno daudzas Latvijas augstskolas. 2010.gada 1.jūlijā Latviešu valodas aģentūra un Prāgas Kārļa universitātes Filozofijas un mākslu fakultāte noslēdza vienošanos par līdzfinansējumu latviešu valodas apmācības programmai Prāgas Kārļa universitātes Filozofijas fakultātes Slavistikas un Austrumeiropas studiju institūtā.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!