• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par Latgales problēmu efektīvu risināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2012., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243655

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

03.02.2012., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par Latgales problēmu efektīvu risināšanu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs uzskata, ka Latgales jautājums šobrīd ir vissvarīgākā aktualitāte un jau vienojies ar zemkopības ministri, satiksmes ministru, izglītības un zinātnes ministru un ekonomikas ministru par konkrētu rīcību, ko īstenot maksimāli īsā laikā un ar vislielāko iespējamo efektu.

Šajā plānošanas periodā vēl ir neapgūts Eiropas Savienības struktūrfondu finansējums, un to var mērķtiecīgi ieguldīt Latgales sociāli ekonomiskās situācijas stabilizēšanai. Nākamās nedēļas laikā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Zemkopības ministrijas, Satiksmes ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas un Ekonomikas ministrijas pārstāvji saskaņos kopīgi īstenojamās aktivitātes. Līdz tam tiks precizēts gan pieejamais finansējums (orientējoši – vairāki desmiti miljoni latu), gan konkrēti pasākumi, kas dos tūlītēju ietekmi.

"Īstermiņa risinājumi ar zivi jākombinē ar ilgtermiņa pasākumiem, dodot Latvijas cilvēkiem makšķerinedrīkst novērtēt mūsu cilvēku potenciālu par zemu. Lielākā daļa no viņiem paši spēj veiksmīgi parūpēties par sevi un savu ģimeni un dzīvošanu no pabalstu naudas uzskata par pazemojumu," ir pārliecināts E.Sprūdžs.

Pēdējā laika notikumi aizvien skaudrāk apliecina acīmredzamos faktus, kas gadiem tikuši noklusēti un kuru risināšana atlikta uz nezināmu nākotni – līdzšinējā Latvijas reģionālā politika nav nesusi gaidīto un vajadzīgo rezultātu. Savu attieksmi pret to aizvien vairāk un skaļāk pauž pašvaldību vadītāji, bet Latvijas iedzīvotāju skaita dramatiskais samazinājums un bezdarba statistika Latgalē runā pārliecinošāk par jebkuriem vārdiem.

 

Inese Auniņa, ministra padomniece

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!