• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mīlestībā lolotā un dotā Latvijas prece - lai mums!. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.1999., Nr. 151/154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24310

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mīlestībā lolotā un dotā Latvijas prece - lai mums! (turpinājums)

Vēl šajā numurā

13.05.1999., Nr. 151/154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mīlestībā lolotā un dotā Latvijas prece — lai mums!

Vakar, 12.maijā, notika pārtikas preču degustācija un piecu labāko noteikšana, kas turpinās sacensību par akcijas "Latvijas prece 21. gadsimtam" galveno balvu

P1.JPG (75228 BYTES) Marta sākumā Ministru prezidenta Viļa Krištopana ierosinātajai akcijai "Latvijas prece 21. gadsimtam" tuvojoties noslēgumam — balvu pasniegšanai un Latvijas uzņēmēju ballei 29. maijā, vakar, 12. maijā, Rīgā, centrālajā savienībā "Turība" notika konkursam pieteikto pārtikas preču degustācija un piecu labāko noteikšana. Vērtēšanā piedalījās konkursa "Latvijas prece 21. gadsimtam" žūrijas locekļi — komisijas priekšsēdētājs uzņēmējs un pavārmākslas eksperts Mārtiņš Rītiņš, asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele, mākslinieks Artis Bute un Latvijas Bankas rīkotajā monētu metu konkursā uzvarējusī skolotāja Maija Bārzdiņa. Savu vērtējumu piedāvātajam pārtikas preču klāstam varēja izteikt arī žurnālisti un vairāku skolu skolēni.

Kā sarunā ar "LV" atzina žūrijas priekšsēdētājs Mārtiņš Rītiņš, viņam Latvijas uzņēmumos ražoto pārtikas produktu vērtēšana neveicas viegli, jo piedāvāto produktu klāsts ir ļoti plašs un ir grūti tik dažādu izstrādājumu salīdzināšanai atrast vienotus kritērijus. Sevi dēvējot par "modes cilvēku", M. Rītiņš atzina, ka viņa ēdienkartes "favorīti" bieži mainās arī ikdienā. Taču pilnīgi noteikti vairāk nekā 90 procentus no M. Rītiņa lietotās pārtikas veidojot tieši Latvijas uzņēmumu ražojumi. Jo garšas ziņā Latvijas pārtikas produkti neatpaliekot no ārzemēs ražotajiem, bet atšķirībā no tiem esot daudz dabiskāki — tieši šī īpašība, pēc M. Rītiņa domām, ir tā, kas varētu nodrošināt Latvijas produktu konkurētspēju ārpus Latvijas robežām. Turklāt viņš atzina: — Latvijas produkti ir gatavoti ar lielāku mīlestību.

Līdzīgās domās, uzrunājot pasākuma dalībniekus, bija arī Ministru prezidents Vilis Krištopans. Aplūkojot izstādi, viņš iepazinis daudz jaunu un interesantu pārtikas produktu, par kuru esamību un kvalitāti jāuzzina visiem Latvijas pircējiem. Jo līdz šim līdzās ārvalstu ražojumiem Latvijas uzņēmēji nepelnīti bijuši "nabaga radinieku" lomā.

Lai palīdzētu no šīs lomas atbrīvoties, šīs valdības uzdevums — nodrošināt vietējā tirgus aizsardzību, par kuru iepriekšējās valdības, slēdzot brīvās tirdzniecības līgumus, neesot domājušas.

P2.JPG (27948 BYTES)P3.JPG (26359 BYTES)
Ministru prezidents Vilis Krištopans pie Latvijas ražojumu degustācijas galdiem Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!