• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomikas ministru A.Šleseru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.1999., Nr. 147/150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24280

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas sirdī, likteņu kopības zemē

Vēl šajā numurā

12.05.1999., Nr. 147/150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidenta viedoklis

Par ekonomikas ministru A.Šleseru

Otrdien, 11.maijā, Ministru prezidents Vilis Krištopans parakstīja rīkojumu par ekonomikas ministra A.Šlesera un Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra S.Toča atbrīvošanu no ieņemamajiem amatiem.

Ņemot vērā A.Šlesera izteiktos nepamatotos pārmetumus valdības vadītājam, kas vienlaikus aizskar arī pārējos koalīcijas partnerus, Ministru prezidents minēto rīkojumu ir parakstījis, neatliekot to līdz brīdim, kad būs pagājušas Koalīcijas līgumā noteiktās 48 stundas pēc demisijas pieprasījuma A.Šleseram. V.Krištopans kategoriski noraida jebkādus apgalvojumus par ekonomisko grupējumu ietekmi uz valdības darbu. Ministru prezidents ir atbildīgs par valdības darbību kopumā, nevis par kādu ekonomisko interešu lobēšanu, kā to cenšas apgalvot bijušais ekonomikas ministrs. V.Krištopans nav pieļāvis un nepieļaus arī turpmāk, lai valdības darbu ietekmētu Ventspils, Daugavpils, "Ave Lat", "norvēģu" vai kādi citi ekonomiskie grupējumi, kurus itin bieži mēdz piesaukt valdības stabilitātes apšaubītāji.

11.05.1999.

Ministru prezidenta vārdā —

Līga Krapāne,

Ministru prezidenta preses sekretāre

 

Ministru prezidents nekomentēs Aināra Šlesera preses konferencē izteiktos apgalvojumus un spriedumus, vienlaikus V.Krištopans savu lēmumu par ekonomikas ministra demisijas pieprasījumu nemainīs. V.Krištopans ir atbildīgs par valdības darbību kopumā un uzskata, ka A.Šleseram vispirms būtu nopietni jāizvērtē ekonomikas ministra amatā nepaveiktie darbi, kuru saraksts ir visnotaļ apjomīgs.

V.Krištopans, pieprasot ekonomikas ministra demisiju, vēlas paaugstināt valdības profesionalitātes standartu, lai valdība strādātu pēc iespējas kvalitatīvāk. V.Krištopans uzskata, ka valdība var strādāt kā komanda arī turpmāk.

Ministru prezidents uzskata, ka valdības vadītājam savā darbībā ir regulāri jātiekas ar pašvaldību vadītājiem, jo īpaši lielo pilsētu mēriem. Ik nedēļu premjers tiekas ar Rīgas pilsētas mēru A.Bērziņu, tāpat arī regulāri ir notikušas tikšanās ar Ventspils mēru, Daugavpils pilsētas un Liepājas pilsētas pašvaldību vadītājiem.

10.05.1999.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!