• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas sirdī, likteņu kopības zemē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.1999., Nr. 147/150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24269

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas sirdī, likteņu kopības zemē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

12.05.1999., Nr. 147/150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas sirdī, likteņu kopības zemē

No 10. līdz 12. maijam Latvijas Republikas Valsts prezidents

Guntis Ulmanis uzturas valsts vizītē Čehijas Republikā

Valsts prezidents Guntis Ulmanis noliek ziedus komunisma upuru piemiņas vietā Prāgā 1999.gada 11.maijā Foto: epa/A.F.I.

Vizītes otrajā dienā

Vakar, 11. maijā, turpinājās Latvijas Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa valsts vizīte Čehijas Republikā. Diena iesākās ar radiostacijas "Brīvā Eiropa" apmeklējumu. Radiostacijas ēkā augsto viesi sagaidīja "Brīvās Eiropas " direktors Džefs Trimbls. Guntis Ulmanis ziņu dienesta studijā sniedza interviju "Brīvās Eiropas " latviešu nodaļas vadītājam Pēterim Zvagulim. Pēc intervijas Guntis Ulmanis uzrunāja konferences "Latvija — NATO " dalībniekus.

Iepazīstinot konferences dalībniekus ar Latvijas Valsts prezidentu, populārais amerikāņu politologs Pols Goubls uzsvēra mūsu valsts sekmīgo politisko, demokrātisko un ekonomisko attīstību. Atceroties savu pirmo tikšanos ar Gunti Ulmani, Pols Goubls teica: "Latvija ir atrisinājusi visas problēmas, kas tai bija 1993. gadā. Latvija neskatās atpakaļ uz savu pagātni, bet raugās nākotnē. Runājot par Latvijas eventuālo uzņemšanu NATO, jautājums nav "vai" jautājums ir "kad"."

Guntis Ulmanis, uzrunādams konferences dalībniekus, vispirms augstu novērtēja radio "Brīvā Eiropa" lomu demokrātijas ideju paplašināšanā mūsu valsts okupācijas gados. Guntis Ulmanis plašāk pakavējās pie Krievijas lomas mūsdienu pasaulē un mūsu valstu attiecībām. "Latvija ir gatava jebkura veida dialogam ar Krieviju — gan ekonomikas, gan politikas, gan kultūras un zinātnes, kā arī citās jomās. Šāds dialogs jau ir sācies un notiek," teica Valsts prezidents Guntis Ulmanis, uzsverot, ka, Baltijas valstis attiecībā pret Krieviju ir pats mierīgākais un prognozējamākais reģions. "Tādēļ arī Krievija nav īpaši ieinteresēta dialogā ar mums un ieslēdz savu veco plati — par cilvēka tiesībām. Kaut arī Latvija šīs problēmas jau ir atrisinājusi. Šodien krieviski runājošie Latvijas iedzīvotāji vairs nedomā, kā emigrēt uz Krieviju, Baltkrieviju vai kādu citu valsti, bet domā, kā integrēties Latvijas sabiedrībā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!