• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par Latvijas zirgkopības attīstības iespējām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.2012., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242740

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par pārtikas ražošanas nozares turpmāko attīstību

Vēl šajā numurā

13.01.2012., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par Latvijas zirgkopības attīstības iespējām

11.janvārī zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Latvijas Šķirnes zirgu audzētāju asociācijas valdes priekšsēdētāju Gunti Rozīti, Latvijas Zirgaudzētāju biedrības prezidentu Edgaru Treibergu un Latvijas Jātnieku federācijas prezidentu Agri Blausu.

Latvijas Šķirnes zirgu audzētāju asociācijas valdes priekšsēdētājs vērsa ministres uzmanību, ka Latvijā trūkst vidējās izglītības līmeņa zirgkopju. Tā ir problēma, tālab saskaņā ar zirgaudzētāju viedokli būtu jāatjauno vidējā profesionālā izglītība šajā jomā. Zirgaudzētāji norādīja, ka zirgkopība ir viena no lauksaimniecības nozarēm, kas piesaista jauniešus laukiem.

Gan zemkopības ministre, gan zirgkopības pārstāvji bija vienisprātis par nepieciešamību attīstīt kooperāciju šajā nozarē, tādējādi radot iespēju papildfinansējuma piesaistei no pieejamajiem valsts un Eiropas Savienības atbalsta veidiem. “Kooperācija ir arī zirgkopības nākotne. Mēs vienojāmies, ka visām organizācijām ir jāstrādā, lai uzlabotu Latvijas šķirnes zirgu kvalitāti, ciltsdarbu, lai tie, kas vēlas nodarboties ar zirgu audzēšanu vai jātnieku sportu, iegādātos Latvijā izaudzētos zirgus,” sacīja L.Straujuma.

Ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!