• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par Latvijas ārējo tirdzniecību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.2012., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242738

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par Latvijas zirgkopības attīstības iespējām

Vēl šajā numurā

13.01.2012., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par Latvijas ārējo tirdzniecību

Centrālās statistikas pārvaldes dati par Latvijas ārējo tirdzniecību 2011.gada novembrī liecina, ka 2011.gada nogalē ir saglabājies augsts pieprasījums pēc Latvijas precēm, it īpaši mūsu galvenajās tirdzniecības partnervalstīs – Lietuvā un Igaunijā. Uz šīm valstīm preču eksports 2011.gada janvārī–novembrī ir pieaudzis attiecīgi par 44% un 37%. Eksporta pieaugums uz šīm valstīm nodrošināja kopējā eksporta kāpumu par aptuveni 40%.

2011.gada janvārī–novembrī, salīdzinot ar 2010.gada attiecīgo periodu, preču eksporta kopējais apjoms ir pieaudzis par 29,6%, bet importa apjoms – par 31,1%. 2011.gada laikā lielākais devums eksporta pieaugumā bija metāliem un to izstrādājumiem, ķīmiskās rūpniecības produktiem, mašīnbūves produkcijai, kā arī koksnei un tās izstrādājumiem. Šo preču grupu devums kopējā eksporta pieaugumā pārsniedz 50%. 2011.gada novembrī, salīdzinot ar 2010.gada novembri, preču eksporta apjoms ir pieaudzis par 22,3%; importa apjoms – par 17%.

Savukārt, salīdzinot ar 2011.gada oktobri, gan eksporta, gan importa apjoms ir nedaudz samazinājies, kas ir raksturīgi novembrim. Tomēr jāatzīmē, ka citus gadus šajā mēnesī gan eksporta, gan importa apjoma samazinājums ir bijis straujāks. Tas savukārt liecina, ka pieaugušie riski ārējos tirgos, īpaši eirozonā, pagaidām nav ietekmējuši Latvijas preču eksporta rādītājus.

Ministrijas Ekonomiskās attīstības un darba tirgus prognozēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!