• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.2012., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242561

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas–Ukrainas ekonomiskās sadarbības programmu

Vēl šajā numurā

10.01.2012., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām

5.janvārī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Nevalstisko organizāciju (NVO) un Ministru kabineta sadarbības memorandu parakstījušām nevalstiskajām organizācijām, kam no jauna pievienojās 33 organizācijas. No 33 jaunajām nevalstiskajām organizācijām 5.janvārī memorandu parakstīja sabiedrība par atklātību “Delna”, Latvijas ārstu biedrība, Eiropas Latviešu apvienība un “Brīvprātīgais.lv”.

Ministru prezidents V.Dombrovskis uzsvēra, ka šīs valdības viens no svarīgākajiem mērķiem ir sabiedrības līdzdalības un iniciatīvas veicināšana dalībai valsts pārvaldes procesos, sabiedrības uzticēšanās valsts varai un tiesiskuma nostiprināšana. Valdības un NVO memorandam ir būtiska nozīme līdzdalības procesu pilnveidošanā. “No valsts budžeta un Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem NVO ir sniegts finansiāls atbalsts 16,7 miljonu latu apjomā, kas ir par 4,1 miljonu latu vairāk nekā 2010.gadā,” sacīja premjers.

Valsts kancelejas direktore, Memoranda padomes priekšsēdētāja Elita Dreimane izteica gandarījumu, ka, “uzlabojot valsts pārvaldes dialogu ar sabiedrību, panākta nevalstisko organizāciju līdzdalība Nacionālā attīstības plāna izstrādē, nodrošinot diskusiju un plašu sabiedrības interešu pārstāvību valsts prioritāro attīstības virzienu noteikšanā”.

Šā gada prioritātes ir Valdības rīcības plāna sagatavošana, NVO finansējuma no valsts budžeta tiesiskā regulējuma izstrāde, valsts kapitālsabiedrību pārvaldības modeļa pilnveidošanas.

Savukārt Latvijas Pilsoniskās alianses direktore, Memoranda padomes vadītāja vietniece Rasma Pīpiķe aktualizēja jautājumu par problēmām Memoranda īstenošanā, īpaši par valsts finansiālo atbalstu NVO līdzdalībai valsts pārvaldē.

Ministriju sniegtā informācija par memoranda mērķu izpildi 2011.gadā liecina par aktīvu sadarbību starp valsts pārvaldes un nevalstisko organizāciju sektoru, jo pagājušā gadā ir rīkotas 88 sabiedriskās apspriedes, kā arī 152 publiskās apspriešanas. Tāpat par augošo nevalstisko organizāciju līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesā Ministru kabinetā liecina tas, ka gandrīz divas reizes palielinājies NVO pārstāvju skaits ministriju konsultatīvo padomju sastāvā.

Memoranda parakstīšana notika 5.janvārī, piedaloties valdības pilnvarotajam pārstāvim – Ministru prezidentam un vairāk nekā 80 NVO pārstāvjiem. Kopumā memorandu jau ir parakstījušas 237 nevalstiskās organizācijas. Memorands izstrādāts, lai sekmētu efektīvas un sabiedrības interesēm atbilstošas valsts pārvaldes darbību, nodrošinot pilsoniskās sabiedrības iesaisti lēmumu pieņemšanas procesos.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!