• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izmaiņām narkotiku kontroles sistēmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.2012., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242560

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām

Vēl šajā numurā

10.01.2012., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izmaiņām narkotiku kontroles sistēmā

5.janvārī Ministru kabinetā (MK) notika Narkotiku kontroles un narkomānijas ierobežošanas koordinācijas padomes sēde.

Sēdē skatīja jautājumu par tiesībaizsardzības iestāžu aktivitātēm narkotiku piedāvājuma apkarošanā, kā arī par nelegālo narkotiku pieejamību un daudzumu nelegālajā tirgū. Tāpat sēdē pārrunāja nepieciešamos pasākumus jauno, līdz šim kontrolei nepakļauto narkotisko un psihotropo vielu aprites ierobežošanai.

Valsts policijas un Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes pārstāvji informēja sēdes dalībniekus par narkotiku nelegālās aprites situāciju valstī. Pagājušā gada deviņos mēnešos vien Latvijas tiesībaizsardzības iestādes izņēma no nelikumīgās aprites narkotiskās vielas vairāk nekā piecu miljonu latu vērtībā. Ir samazinājies un turpina samazināties arī reģistrēto noziedzīgo nodarījumu skaits, kas saistīts ar neatļautu narkotisko vielu lietošanu un glabāšanu personiskām vajadzībām, taču aizvien pieaug bažas par tā saukto jauno psihotropo vielu lietošanas un aprites izplatību.

Veselības ministrija piedāvāja iekļaut Latvijā kontrolējamo vielu sarakstos vairāk nekā 30 jaunas psihotropās vielas, vienlaikus turpinot darbu pie kontrolējamo vielu sarakstu sistēmas reformas. Reformas rezultātā plānots jaunas psihotropās vielas apriti aizliegt uz laiku, kamēr tiek veikta tās riska novēršana un pieņemti nepieciešamie tiesību akti. Tostarp paredzot, ka šādi aizliegtas vielas izplatītājam būs iespēja pierādīt vielas nekaitīgumu. Papildus tam plānots ieviest “ģenērisko sistēmu”, proti, ka vielas tiek aizliegtas pēc to piederības noteiktu vielu grupai, nevis kā līdz šim – katra atsevišķi. Jaunās izmaiņas Veselības ministrija sola piedāvāt valdībai tuvāko trīs mēnešu laikā.

Sēdi vadīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis. Tajā piedalījās iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, Labklājības ministrijas valsts sekretārs Ringolds Beinarovičs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, veselības ministre Ingrīda Circene, Veselības ministrijas valsts sekretāra vietnieks veselības aprūpes un sabiedrības veselības jautājumos Juris Bundulis, kā arī Iekšlietu ministrijas, Nacionālā veselības dienesta, Valsts policijas un Valsts ieņēmumu dienesta pārstāvji.

Iekšlietu ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!