• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par robežšķērsošanas uzlabošanu uz Latvijas–Krievijas robežas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2011., Nr. 202 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241910

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par starptautiskā aizdevuma programmas slēgšanu

Vēl šajā numurā

23.12.2011., Nr. 202

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par robežšķērsošanas uzlabošanu uz Latvijas–Krievijas robežas

21.decembrī satiksmes ministrs Aivis Ronis, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs, Latvijas vēstnieks Krievijā Edgars Skuja un Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars pārrunāja iespējamos risinājumus kravas transporta robežšķērsošanas uzlabošanai uz Latvijas un Krievijas robežas.

Tikšanās notika Valsts robežsardzes pārvaldē, kuras laikā amatpersonas, izmantojot telefona konferences iespējas, sazinājās ar Latvijas un Krievijas robežsardzes un muitas amatpersonām, t.sk. Terehovas robežas kontrolpunkta (RKP) un Krievijas puses Sebežas muitas nodaļas, kā arī Burački RKP vadību.

Ministri un abu valstu vēstnieki uzklausīja Latvijas–Krievijas lielākā robežšķērsošanas punkta amatpersonu sniegto informāciju par situāciju kravas transporta un vieglo automašīnu robežšķērsošanā. Kā norādīja Latvijas muitas un robežsardzes pārstāvji, arī šogad īsi pirms Jaunā gada svinībām ir izveidojusies būtiska kravas automašīnu rinda, kas gaida iespēju nogādāt kravas Krievijā. Kā apliecināja abu valstu muitas un robežsardzes pārstāvji, tad robežas kontrolpunkti strādā maksimālā noslodzes režīmā, izmantojot esošos cilvēkresursus, kuri atbilst esošajām RKP infrastruktūras jaudām.

Latvijas puses pārstāvji informēja, ka tiek gatavotas izmaiņas likumdošanā, lai jau nākamajā gadā Terehovas RKP tiktu nodrošināta iespēja elektroniskā veidā kravas pārvadātājiem reģistrēties rindā robežšķērsošanai, kas būtiski mazinātu rindu, jo kravas automašīnu šoferi zinātu konkrētu laiku, kurā tiem paredzēts veikt uz robežas noteiktās procedūras.

Kā norādīja satiksmes ministrs A.Ronis un Krievijas vēstnieks Latvijā A.Vešņakovs, būtiskākais jau tuvākajā laikā risināmais jautājums ir robežšķērsošanas un muitas procedūru savstarpēja saskaņotība, t.sk. elektroniskās reģistrēšanās sistēmu ieviešana un savietojamība, kā arī personālsastāva stiprināšana.

Izmantojot iespēju, Latvijas amatpersonas ar Krievijas vēstnieku pārrunāja nepieciešamos risinājumus, lai samazinātu pasažieru vilciena Rīga–Maskava ceļā pavadāmo laiku, cita starpā izvērtējot iespēju veikt muitas un robežkontroli vilciena gaitā, kā arī uzlabojot sliežu ceļa infrastruktūru šajā posmā.

Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!