• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par Kopējās lauksaimniecības politikas reformu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2011., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241627

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

20.12.2011., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par Kopējās lauksaimniecības politikas reformu

15.decembrī Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē tika apspriests Eiropas Komisijas (EK) priekšlikums Kopējās lauksaimniecības politikas reformai par finansējuma nosacījumiem un sadali lauku reģioniem no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA).

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma, paužot Latvijas viedokli par ELFLA finansējumu un tā sadales principiem pēc 2013.gada, uzsvēra, ka apjoms ir ļoti neskaidrs un tādējādi vēl nedod pilnvērtīgu iespēju Latvijai plānot lauku attīstības pasākumus nākotnē. “Latvija prasa lielāku elastību Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējuma izmantošanā, turklāt ir jāvienkāršo šā atbalsta finansējuma pielāgošana, lai Latvija atbilstoši savas lauksaimniecības prioritātēm varētu pielāgot šā fonda līdzekļu novirzīšanu lauksaimniekiem un lauku attīstībai,” Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē paziņoja zemkopības ministre L.Straujuma.

Darba vizītē zemkopības ministre tikās ar Igaunijas, Lietuvas, Zviedrijas, Somijas un Dānijas, kas ir nākamā ES prezidējošā valsts 2012.gada pirmajā pusgadā, lauksaimniecības ministriem un Lauksaimniecības ministriju pārstāvjiem, kuriem uzsvēra nepieciešamību pēc 2013.gada ieviest taisnīgus tiešos maksājumus visiem ES dalībvalstu lauksaimniekiem, lai to starpā beidzot būtu vienlīdzīgi konkurences apstākļi. “Pozitīvi raugos uz sadarbību ar Dāniju gan šobrīd, gan Eiropas Savienības prezidentūras laikā. Dānijas nostāja vienmēr ir bijusi stingra, tajā pašā laikā Dānija ir pragmatiska un gatava kompromisiem. Pozitīvi vērtēju, ka šīs valsts politiķiem un amatpersonām ir dziļāka izpratne par situāciju Baltijas valstīs. Tas vieš cerību, ka Latvijas un citu Eiropas Komisijas diskriminēto dalībvalstu lauksaimnieku intereses Eiropas Savienībā varētu tikt saklausītas,” atzina L.Straujuma.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!