• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Tiekoties ar Eiropas Latviešu apvienības pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.2011., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241213

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrs: Tiekoties ar integrācijas ekspertiem

Vēl šajā numurā

13.12.2011., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Tiekoties ar Eiropas Latviešu apvienības pārstāvjiem

9.decembrī Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Eiropas Latviešu apvienības (ELA) pārstāvjiem, lai iepazītos ar latviešu diasporu problēmām ārvalstīs.

Sarunā ELA pārstāvji aicināja ministru no Latvijas valdības puses palīdzēt meklēt risinājumus, kā jauniem cilvēkiem no Latvijas ārvalstīs uzturēt nacionālo identitāti, saikni ar Latviju, kā arī rast risinājumu latviskās izglītības jautājumos. Jārada arī sistemātiska pieeja latviešu valodas apguvei. Tāpat svarīgi ir uzturēt emocionālo saikni ar valsti.

E.Rinkēvičs no savas puses informēja tikšanās dalībniekus par darbu, ko Ārlietu ministrija sākusi, lai izstrādātu Latvijas valdības politikas pamatnostādnes sadarbībai ar latviešu diasporām ārvalstīs. Darbu pie dokumenta izstrādes plānots pabeigt līdz 2012.gada vidum. Šajā dokumentā tiek iestrādāti soļi, kas sperami, lai stiprinātu diasporu saikni, informētību un saziņu ar Latviju. Īpaši ministrs uzsvēra centienus atrisināt dubultpilsonības problēmu, lai tā aptvertu pēc iespējas plašāku Latvijas pilsoņu koku, kā arī konsulārā atbalsta uzlabošanu.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!