• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas darba un sadarbības ar NVO pilnveidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2011., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240951

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas deputātu vizīti Briselē

Vēl šajā numurā

08.12.2011., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas darba un sadarbības ar NVO pilnveidošanu

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 1.decembrī, tiekoties ar Saeimas komisiju priekšsēdētājiem, pārrunāja iespējas pilnveidot Saeimas komisiju darbu un sadarbību ar nevalstisko sektoru.

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka jāuzlabo darba koordinācija starp Ministru kabinetu un Saeimu, lai novērstu gadījumus, kad valdība vienlaikus iesniedz Saeimā atšķirīgus viena likuma grozījumus un pie atvērta likuma Saeimā savstarpēji nesaistīti vienlaikus strādā vairākas komisijas. Nozīmīga loma, lai novērstu šādus gadījumus, ir tieši ministriju parlamentārajiem sekretāriem, kuri ir kā starpnieki starp nozaru ministrijām un parlamentu.

Tāpat klātesošie uzsvēra, ka ir svarīga parlamentāro sekretāru klātbūtne tajās Saeimas komisiju sēdēs, kurās tiek skatīti nozarei būtiski likumi. Deputāti arī norādīja, ka ministriem un parlamentārajiem sekretāriem aktīvi jāizmanto tiem dotās tiesības uzrunāt deputātus no Saeimas tribīnes.

Saeimas priekšsēdētāja arī vērsa klāt­esošo uzmanību uz to, ka Saeimas frakcijas līdz 5.decembrim aicinātas pārskatīt Saeimas komisiju funkcijas, noslodzi un aktualitāti un sniegt viedokli par nepieciešamajiem grozījumiem Saeimas kārtības rullī.

Nozīmīga sarunas daļa bija veltīta arī Saeimas sadarbības pilnveidošanai ar Saeimas sociālajiem un sadarbības partneriem, kā arī nevalstiskajām organizācijām (NVO). Saeimas priekšsēdētāja atgādināja par 2006.gadā pieņemto Saeimas un NVO sadarbības deklarāciju, kā arī informēja par konkrētiem tuvākajā laikā plānotajiem sadarbības projektiem, tostarp jau 2.decembrī plānoto diskusiju "Saeima cilvēkiem ar invaliditāti" un 16.decembrī sadarbībā ar darba devējiem rīkoto diskusiju par godīgu uzņēmējdarbības vidi. Janvārī Saeimā plānotas ikgadējās ārpolitikas debates, bet aprīļa beigās parlamentā sanāks Jauniešu Saeimā.

S.Āboltiņa arī aicināja komisiju priekšsēdētājus sniegt savu redzējumu par to, kā uzlabot ikdienas sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām, kā arī piedāvāt diskusiju tēmas ikgadējam Saeimas un NVO forumam.

Uz tikšanos ar Saeimas priekšsēdētāju bija aicināti Saeimas komisiju un apakškomisiju priekšsēdētāji.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!