• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
NOLIKUMS par speciālo atļauju (licenču) izsniegšanas kārtību mazumtirdzniecībai ar mehāniskajiem transporta līdzekļiem, to numurētiem agregātiem un piekabēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.1994., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240685

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes minstrijas nolikums

NOLIKUMS par speciālo atļauju (licenču) izsniegšanas kārtību visu veidu autotransporta līdzekļu vadītāju apmācībai

Vēl šajā numurā

10.11.1994., Nr. 132

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Apdrošināšanas uzraudzības inspekcija

Veids: nolikums

Pieņemts: 27.10.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

NOLIKUMS
par speciālo atļauju (licenču) izsniegšanas kārtību mazumtirdzniecībai ar mehāniskajiem transporta līdzekļiem, to numurētiem agregātiem un piekabēm

Apstiprināts ar
LR Satiksmes ministra 1994.gada 27.oktobra pavēli Nr.211

1.VISPARlGIE NOTEIKUMI

1.1. Nolikums izstrādāts, pamatojoties uz 1990.gada 26.septembra likumu "Par uzņēmējdarbību". Ministru kabineta 1994.gada 30.augusta noteikumiem Nr.169 "Par ceļu satiksmi" un Latvijas Republikas Ministru Padomes 1993.gada 27.maija lēmumu Nr.266 "Par kārtību, kādi izsniedzamas speciālas atļaujas (licencei) atsevišķu uzņēmējdarbības veidu veikšanai".

1.2. Nolikums nosaka kārtību, kādā tiek izsniegtas speciālas atļaujas (turpmāk teksti — "licences") mazumtirdzniecībai ar mehāniskajiem transporta līdzekļiem (izņemot traktortehniku) un to piekabēm (turpmāk tekstā —"transporta līdzekļi"), kurus ir jāreģistrē Ceļu satiksmes drošības direkcijā (turpmāk teksti — "CSDD"), un mazumtirdzniecībai ar transporta līdzekļu motoriem, motora blokiem, nesošām virsbūvēm, Šasijām (rāmjiem) (turpmāk tekstā — "numurētie agregāti") kā ari kārtību, kādi šīs licences tiek anulētas vai to darbība apturēta uz laiku.

1.3. Licenci transporta līdzekļu un numurēto agregātu mazumtirdzniecībai var saņemt Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā reģistrēta juridiska persona, kuras reģistrācijas apliecībā un (vai) statūtos paredzēta tirdzniecības (mazumtirdzniecības) darbība.

1.4. Licenci uzņēmums var saņemt tikai kopā ar tirdzniecības karti.

1.5. Licence ir stingrās uzskaites dokuments, tai ir noteikta forma (1.pielikums).

1.6. Licenci aizliegts nodot citai juridiskai personai.

1.7. Tirdzniecības karti izsniedz katram licencētā uzņēmuma veikalam, kurt nodarbojas ar transporta līdzekļu un (vai) numurēto agregātu mazumtirdzniecību, un kurš atbilst šī Nolikuma prasībām.

1.8. Tirdzniecības karte ir stingrās uzskaites dokuments, tai ir noteikta forma (2.pielikums).

1.9. Šī Nolikuma noteikumu ievērošana ir obligāta visiem uzņēmumiem, neatkarīgi no to īpašuma formas, ja tie nodarbojas ar transporta līdzekļu un (vai) numurēto agregātu mazumtirdzniecību.

1.10. Licenču un tirdzniecības karšu izsniegšanai Latvijas Republikas Satiksmes ministrija izveido licencēšanas komisiju (turpmāk teksti — "Komisija") ne mazāk kā trīs cilvēku sastāvā.

1.11. Komisijas sastāvu nosaka Latvijas Republikas Satiksmes ministrs.

1.12. Komisija ir tiesīga pieņemt lēmumu, ja sēdē piedalās vairāk nekā puse no Komisijas locekļu skaita.

2. PIETEIKUMU IZSKAUŠANAS, LICENCES UN TIRDZNIECĪBAS KARTES IZSNIEGŠANAS KĀRTĪBA

2.1. Lai saņemtu licenci un tirdzniecības karti transporta līdzekļu un numurēto agregātu mazumtirdzniecībai. Komisijas sekretāram jāiesniedz lādi dokumenti:

2.1.1. noteiktas formas pieteikums, kurā norādīti uzņēmuma rekvizīti, visu veikalu adreses, tirdzniecības laukumu adreses, kā arī norādīts, ar kāda veida transporta līdzekļiem vai numurētiem agregātiem katrā vietā paredzēta tirdzniecība;

2.1.2. Latvijas Republikas Uzņēmuma reģistra izsniegtas reģistrācijas apliecības kopija (jāuzrāda oriģināls);

2.1.3. statūtsabiedrībām — uzņēmuma statūtu kopija;

2.1.4. Valsts ieņēmumu dienesta izziņa par stāšanos nodokļu maksātāju uzskaiti un pilnīgu norēķināšanos ar valsts budžetu;

2.1.5. katra pieteikumi minēti veikala un tirdzniecības laukuma apsekošanai akts (3.pielikums). Aktu sastāda attiecīgi rajona (pilsētas) CSDD nodaļa;

Piezīmes: 1. Veikalam jāatbilst Šādām pamatprasībām:

— jābūt aprīkotam ar Valsts ieņēmuma dienesta prasībām atbilstošu un noteikti kārtībā reģistrētu kases aparātu;

— jānodrošina stingrās uzskaites dokumentu un arhīva uzglabāšanai piemēroti apstākļi;

— jābūt atbilstošiem apstākļiem dokumentu aizpildīšanai kā darbiniekiem, tā arī klientiem;

— jānodrošina minimālās ērtības klientiem;

— ja tiek veikla mazumtirdzniecība ar transporta līdzekļu numurētiem agregātiem, tad jābūt telpai to izvietošanai.

2. Tirdzniecības laukumam jāatbilst Šādām pamatprasībām:

— jābūt nožogotam no apkārtējās teritorijas;

— tā izvietojums nedrīkst traucēt transporta un gājēju kustību;

— nepieciešamības gadījumā jānodrošina tā apgaismošana darba laikā;

— tehnisko apkopju un remonta zonām jābūt nodalītām no tirdzniecības zonas.

2.1.6. pilsētas, pilsētas rajona, pagasta pašvaldības rakstiska piekrišana par transporta līdzekļu vai numurēto agregātu tirdzniecības punkta atvēršanu pieteikumā norādītājā vietā.

2.2. Lai licencēts uzņēmums saņemtu tirdzniecības karti jaunam veikalam, Komisijas sekretāram jāiesniedz punktos 2.1.1., 2.1.5. un 2.1.6. norādītie dokumenti.

2.3. Komisijai trīs dienu laikā pēc pieteikuma izskatīšanas, bet ne vēlāk kā trīsdesmit dienas no pieteikuma saņemšanas dienas, jāizsniedz licence un (vai) tirdzniecības karte vai motivēts atteikums. Atteikumu izdot licenci un (vai) tirdzniecības karti izsniedz rakstveidā, un tam jābūt argumentētam. Šo atteikumu var pārsūdzēt tiesā.

2.4. Licences un (vai) tirdzniecības kartes pieteicēja pārstāvis pieteikuma izskatīšanas laikā ir tiesīgs piedalīties Komisijas sēdē.

2.5. Ja iesniegtajos dokumentos nav pietiekamu ziņu jautājuma objektīvai izlemšanai vai ari pilnībā nav nokārtotas saistības ar budžetu. Komisijas sekretāram trīs dienu laikā no pieteikuma saņemšanas dienas jānosūta pieteicējam attiecīgs paziņojums, kurā jānorāda trūkstošās ziņas un (vai) dokumenti.

Ja desmit dienu laikā pēc minētā paziņojuma saņemšanas dienas pieteicējs nav sniedzis trūkstošās ziņas un (vai) dokumentus, tad pieteikums netiek izskatīts un to nosūta atpakaļ pieteicējam. Atkārtotu pieteikumu var iesniegt tikai pēc visu attiecīgajā paziņojumā minēto trūkumu novēršanas.

2.6. Licence tiek izsniegta par noteiktu samaksu uz pieciem gadiem.

2.7. Licencētā uzņēmuma veikalam tirdzniecības karte tiek izsniegta uz veikala teķu un (vai) tirdzniecības laukuma nomas laiku, bet nepārsniedzot licences darbības laiku.

2.8. Licencētam uzņēmuma var būt vairākas tirdzniecības kartes.

2.9. Tirdzniecības karte dod tiesības nodarboties ar transporta līdzekļu un numurēto agregātu mazumtirdzniecību tikai tam uzņēmuma veikalam, kuram tā izsniegta.

2.10. Transporta līdzekļu un numurēto agregātu mazumtirdzniecību atļauts veikt tikai tirdzniecības kartē norādītajā vietā. Tirdzniecības kartei jābūt izliktai redzami vietā tirdzniecības telpās.

2.11. Uzņēmumam jārada stingrās uzskaites dokumentu un arhīva uzglabāšanu piemēroti apstākļi (seifs, signalizācija, apsardze ārpus darba laika un tml.) un jānodrošina "Mehānisko transporta līdzekļu, to numurēto agregātu un piekabju mazumtirdzniecības noteikumu" ievērošana.

2.12. Uzņēmumam jānodrošina pārdošanai pieņemto transporta līdzekļu, numurēto agregātu un dokumentu saglabāšana.

2.13. Licenču, tirdzniecības kārtu, kā ari to saņemšanai nepieciešamo dokumentu uzskaiti un glabāšanu veic Ceļu satiksmes drošības direkcija.

2.14. Par licences vai tirdzniecības kartes nozaudēšanu un citiem to bojāejai gadījumiem rakstiski jāziņo Komisijai. Par šo dokumentu atkārtotu izsniegšanu lemj Komisija.

3. TIRDZNIECĪBAS KARTES DARBĪBAS APTURĒŠANA UZ LAIKU UN TIRDZNIECĪBAS KARTES ANULĒŠANA

3.1. Komisija ir tiesīga tirdzniecības kartes darbību apturēt uz laiku, kā art i tirdzniecības karti anulēt.

3.2. Ja uzņēmumam ir izsniegtas vairākas tirdzniecības kartes, tad vienas kartes darbības apturēšana uz laiku vai tās anulēšana neizsauc citu šī uzņēmuma veikalu darbības ierobežošanu.

3.3. Izsniegtās tirdzniecības kartes darbību var apturēt uz laiku šādos gadījumos:

3.3.1. ja ir pārkāpti Satiksmes ministrijas apstiprinātie "Mehānisko transporta i līdzekļu, to numurēto agregātu un piekabju mazumtirdzniecības noteikumi";

3.3.2. ja ir pamatoti valsts institūciju rakstiski pieprasījumi par trūkumu ; novēršanu, kā veikšanai ir nepieciešams noteikts laiks.

3.4. Izsniegto tirdzniecības karti var anulēt šādos gadījumos:

3.4.1. ja licences turētājs pats atsakās no tirdzniecības kartes izmantošanai;

3.4.2. ja ir pamatoti valsts institūciju rakstiski pieprasījumi par tirdzniecības kartes anulēšanu;

3.4.3. ja tiek pārtraukts nomas līgums par veikala vai tirdzniecības laukumi izmantošanu;

3.4.4. ja atkārtoti tiek pārkāpti Satiksmes ministrijas apstiprinātie "Mehānisko transporta līdzekļu, to numurēto agregātu un piekabju mazumtirdzniecībai noteikumi".

4. LICENCES DARBĪBAS APTURĒŠANA UZ LAIKU UN LICENCES ANULĒŠANA

4.1. Komisija ir tiesīga apturēt izsniegtās licences darbību uz laiku vai licenci anulēt.

4.2. Anulējot licenci vai apturot tās darbību uz laiku vienlaicīgi tiek anulētai vai apturētas uz laiku visu uzņēmuma veikalu tirdzniecības kartes.

4.3. Izsniegtas licences darbību var apturēt uz laiku šādos gadījumos:

4.3.1. ja sistemātiski tiek pārkāpti Satiksmes ministrijas apstiprinātie "Mehānisko transporta līdzekļu, to numurēto agregātu un piekabju mazumtirdzniecību noteikumu";

4.3.2. ja ir pamatoti valsts institūciju rakstiski pieprasījumi par trūkumu novēršanu, kā veikšanai ir nepieciešams noteikts laiks.

4.4. Izsniegto licenci var anulēt šādos gadījumos:

4.4.1. ja tiek konstatēts, ka licences turētājs savā darbībā pārkāpis Latvijas Republikas likumus vai citus normatīvos aktus, un ja par izdarītajiem pārkāpumiem paredzēta izsniegtās licences anulēšana;

4.4.2. ja licences turētājs pats atsakās no licences izmantošanas;

4.4.3. ja ir pamatoti valsts institūciju rakstiski pieprasījumi par licences anulēšanu;

4.4.4. ja pārkāptas šī Nolikuma prasības;

4.4.5. ja sistemātiski tiek pārkāpti Satiksmes ministrijas apstiprinātie "Mehānisko sporta līdzekļu, to numurēto agregātu un piekabju mazumtirdzniecības noteikumi";

4.4.6. ja licences vai tirdzniecības kartes saņemšanai iesniegtās ziņas neatbilst patiesībai;

4.4.7. kā arī gadījumos, kas paredzēti likumā "Par uzņēmumu, organizāciju un iestāžu darbības apturēšanu".

4.5. Jautājumu par licences vai tirdzniecības kartes anulēšanu, to darbības apturēšanu uz laiku, izskata Komisijas sēdē. Uz Komisijas sēdi tiek uzaicināts licences turētājs, kuru iepriekš informē par pretenziju būtību. Licences turētāja neierašanās uz Komisijas sēdi nav par pamatu jautājuma izskatīšanas atlikšanai.

4.6. Gadījumos, kad pēc Komisijas lēmuma licences vai tirdzniecības kartes darbība tiek apturēta uz laiku vai anulēta, licence un (vai) tirdzniecības karte norādītajā laikā ir jānodod Komisijai.

4.7. Lēmumu par licences anulēšanu uzņēmējs var pārsūdzēt tiesā.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!