• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nīderlandes, Austrijas un Ukrainas vēstnieku vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2011., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240510

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Šrilankas vēstnieka vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

01.12.2011., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nīderlandes, Austrijas un Ukrainas vēstnieku vizīti Saeimā

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks 22.novembrī, tiekoties ar Nīderlandes, Austrijas un Ukrainas vēstniekiem, pārrunāja iespējas stiprināt valstu ekonomisko sadarbību, kā arī parlamentāros kontaktus.

Sarunā ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Anatoliju Oļeiniku akcentēts abu valstu ekonomiskās sadarbības potenciāls. Vēstnieks rosināja apsvērt iespēju Latvijai iepirkt elektroenerģiju no Ukrainas. Tāpat vēstnieks piedāvāja Latvijai nākotnē izmantot konteinervilciena “Zubr” sniegtās iespējas nogādāt kravas līdz Ukrainas ostām pie Melnās jūras.

R.Ražuks sarunā atzīmēja, ka Latvijas un Ukrainas ekonomiskajai sadarbībai ir labs izaugsmes potenciāls, kuru Latvija ir ieinteresēta izmantot. Tāpat mūsu valsts gatava atbalstīt demokrātisko procesu attīstību Ukrainā, apliecināja Ārlietu komisijas priekšsēdētājs.

Ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas R.Ražuks 23.novembrī pārrunāja arī ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Jurianu Krāku. Komisijas priekšsēdētājs sarunā kā prioritāti akcentēja nepieciešamību abu valstu labās divpusējās attiecības izmantot jaunu biznesa kontaktu radīšanai, tā sniedzot pienesumu Latvijas tautsaimniecības attīstībai.

Savukārt Austrijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Štefans Pēringers sarunā ar R.Ražuku kā perspektīvu nozari Latvijas un Austrijas ekonomiskajā sadarbībā minēja atjaunojamās enerģijas sektoru.

Vēstnieks pauda viedokli, ka Austrijas iedzīvotāji diezgan labi zina Latvijas izcilos mūziķus un operas māksliniekus. Sniedzot visu nepieciešamo informāciju par Latvijas piedāvātajām biznesa attīstības iespējām, par Latviju vēl vairāk ieinteresēsies arī austriešu investori, sarunas gaitā bija vienisprātis amatpersonas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!