• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrijas 1994. gada 20. septembra pavēle Nr. 185 "Par grozījumiem Satiksmes ministrijas "Nolikumā par licenču izsniegšanas kārtību autotransporta pārvadājumu uzņēmējdarbībai"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.1994., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240273

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrijas paziņojums

Par Latvijas valsts īstermiņa iekšējā aizņēmuma parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

24.09.1994., Nr. 112

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Satiksmes ministrija

Veids: pavēle

Numurs: 185

Pieņemts: 20.09.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrijas pavēle Nr.185

1994.gada 20.septembri

Par grozījumiem Satiksmes ministrijas "Nolikumā par licenču izsniegšanas kārtību autotransporta pārvadājumu uzņēmējdarbībai"

Lai precizētu autotransporta pārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanas noteikumus,

pavēlu:

1. Izdarīt ar Latvijas Republikas Satiksmes ministrijas 1993.gada 16.novembra pavēli nr.300 apstiprinātā "Nolikumā par licenču izsniegšanas kārtību autotransporta pārvadājumu uzņēmējdarbībai" ("Latvijas Vēstnesis" 1993.gada 24.novembrī, nr.110, "Diena" pielikums "Saeimā, Ministru kabinetā" 1993.gada 1 .decembri,nr.23) šādus grozījumus:

1.1. papildināt nolikuma 1.4. punktu ar tekstu šādā redakcijā:

"Veicot starptautiskos autotransporta pārvadājumus, pielikumā norādītajos gadījumos licence nav nepietiekama."

1.2 papildināt nolikumu ar pielikumu "Starptautiskie pārvadājumi ar autotransportu, kurus veicot nav nepieciešama licence''.

2. Satiksmes ministrijas 1991.gada 8.marta pavēles nr.38" ("Par papildinājumiem Latvijas Republikas Satiksmes ministrijas 1993.gada 16.novembra pavēlē nr.300 "Par autotransporta pārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanu Latvijas Republikā" un "Nolikumā par licenču izsniegšanas kārtību autotransporta pārvadājumu uzņēmējdarbībai"; 3. punktu uzskatīt pār spēku zaudējušu.

3. Autotransporta valsis inspekcijas priekšniekam L.Purmalim līdz š.g.30.septembrim nodrošināt Šis pavēles publicēšanu preses izdevumos un informēt Finansu ministrijas Valsts ieņēmumu dienesta Muitas departamentu. Aizsardzības spēku Robežsargu brigādi, Iekšlietu ministrijas Ceļu policijas pārvaldi.

4. Pavēle stājas spēkā ar 1994.gada 1.novembri

Ministrs A.Gūtmanis

Pielikums

Starptautiskie autotransporta pārvadājumi, kurus veicot nav nepieciešama licence

Apstiprināts ar Latvijas Republikas satiksmes ministra
1994.gada 20.septembra pavēli nr.185
 

1. Latvijas Republika noteiktā kārtībā reģistrētu bojātu vai avarējušu autotransporta līdzekļu pārvadājumiem, sniedzot tehnisko palīdzību ar citu bojāti vai avarējuši autotransporta īpašniekam piederošo autotransporta līdzekli.

2. Pasta starptautiskajiem pārvadājumiem, ja tie tiek veikti ar valsts iestādei "Latvijas pasts" piedūrušo autotransportu.

3. Kongresiem, konferencēm, simpozijiem, sanāksmēm, izstādēm, izsolēm, reklāmai vai informācijai, sporta sacensībām, teātra, cirka izrādēm un citiem kultūras pasākumiem paredzēto materiālu, priekšmetu, dzīvnieku, speciālā sporta inventāra, tehnisko līdzekļu, mākslas darbu, dekorāciju un piederumu pārvadājumiem, kā arī šo pasākumu dalībnieku pārvadājumiem ar pasākumu organizētājam vai dalībniekam piederošajiem autotransporta līdzekļiem.

4. Radio, kino, televīzijas studiju ierakstu, uzņemšanas iekārtu un tieši ar ierakstiem un uzņemšanu saistīto dalībnieku pārvadājumiem ar studijām piederošajiem autotransporta līdzekļiem.

5. Kravu vai pasažieru pārvadājumiem ar uzņēmējam piederošo autotransportu dažādu civilbūvju celtniecības vai remonta līgumdarbu veikšanai citās valstis.

6. Kravu (izejvielas, materiālu, iekārtas u.c., kuras patērē savām un savas ražošanas vajadzībām) pārvadājumiem no citām valstīm ar uzņēmējam piederošo autotransportu un ja uzņēmuma (sabiedrības) statūtos autotransporta pārvadājumi nav viens no uzņēmējdarbības veidiem.

7. Mācību iestāžu darbinieku, audzēkņu, studentu pārvadājumiem, kas saistīti ar izbraukšanu praksē, pieredzes apmaiņu, audzēkņu apmaiņu ar citām mācību iestādēm ar attiecīgai mācību iestādei piederošajiem autotransporta līdzekļiem.

8. Pasažieru pārvadājumiem ar autotransporta līdzekļiem, kuros sēdvietu skaits, ieskaitot vīdēsi:! vielu. nepārsniedz 8 vietas.

9. Medicīnas iekāpu un medikamentu pārvadājumiem dabas katastrofu un avāriju gadījumos.

10. Humānās palīdzības pārvadājumiem bezmaksas.

11. Cilvēku  mirstīgo atlieku pārvadājumiem bez maksas.

12. Braucot ar spectransportu, kas nav paredzēts kravu vai pasažieru pārvadāšanai.

13. Personīgo mantu pārvadājumiem, pārceļoties uz pastāvīgu dzīvi citā valsti, ar pārceļotai pieberošo autotransportu.

Piezīme.

Veicot 1. un 11. punktos minētos autotransporta pārvadājumus, robežkontroles punktos jāuzrāda faktu apstiprinoši dokumenti (apstiprinātas telegrammas, telefaksi. Ceļu policijas vai citu kompetentu institūciju izdotas izziņas, cilvēku miršanas apliecinoši dokumenti), bet 2. — 7., 10. un 13. punktos minētos vienreizēja robežšķērsošanas atļauja (paraugs pielikumā), kuru izsniegusi Satiksmes ministrijas Autotransporta valsts inspekcija, pamatojoties uz pārvadājuma, pārvadātāja profesionālās un transporta līdzekļa tehniskā stāvokļa atbilstības starptautiskajiem pārvadājumiem faktu apstiprinošiem dokumentiem.

Vienas vienreizējās atļaujas cena — 50 santīmi.

Autoceļu departamenta direktors T.Straume

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!