• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrijas 1994. gada 20. septembra noteikumi Nr. 1 "Noteikumi par vecā parauga transporta līdzekļu valsts reģistrācijas numura zīmju un vadītāja apliecību nomaiņu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.1994., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239628

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrijas pavēle Nr.185

Par grozījumiem Satiksmes ministrijas "Nolikumā par licenču izsniegšanas kārtību autotransporta pārvadājumu uzņēmējdarbībai"

Vēl šajā numurā

24.09.1994., Nr. 112

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Satiksmes ministrija

Veids: noteikumi

Numurs: 1

Pieņemts: 20.09.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrijas noteikumi Nr.1

1994.gada 20.septembrī

Noteikumi par vecā parauga transporta līdzekļu valsts reģistrācijas numura zīmju un vadītāja apliecību nomaiņu

Ņemot vērā, ka Latvija ir pievienojusies 1968.gada Vīnes Konvencijai "Par ceļu satiksmi", kura nosaka, ka katrai valstij ir savi transporta līdzekļu un vadītāju identitāti apliecinoši dokumenti, kā arī nolūkā izveidot vienotu transporta līdzekļu un vadītāju uzskaites datu bāzi, Satiksmes ministrija nosaka šādu kārtību vecā parauga (bijušās PSRS parauga) transporta līdzekļu valsts reģistrācijas numura zīmju un vadītāja apliecību nomaiņai pret jaunā parauga Latvijas Republikas valsts reģistrācijas numura zīmēm un vadītāja apliecībām.

1. Sākot ar 1995.gada 1.janvāri, lai izbrauktu ar transporta līdzekli ārpus Latvijas Republikas, transporta līdzeklim nepieciešamas: - jaunā parauga valsts reģistrācijas numura zīmes, transporta līdzekļa vadītājam - jaunā parauga vadītāja apliecība.

2. 1995.gadā transporta līdzekļiem vecā parauga valsts reģistrācijas numura zīmes, kurās ir slāvu alfabēta burti, jānomaina ar jaunā parauga valsts reģistrācijas numura zīmēm līdz norādītā transporta līdzekļa tehniskās apskates termiņa beigām. 1995.gadā tādu transporta līdzekļu tehniskā apskate, kuriem ir vecā parauga numura zīmes ar slāvu alfabēta burtiem, netiek izdarīta.

3. 1996.gadā visiem transporta līdzekļiem vecā parauga valsts reģistrācijas numura zīmes jānomaina ar jaunā parauga valsts reģistrācijas numura zīmēm līdz norādītā transporta līdzekļa tehniskās apskates termiņa beigām. 1996.gadā tādu transporta līdzekļu tehniskā apskate, kuriem ir vecā parauga numura zīmes, netiek izdarīta.

4. Līdz 1995.gada 31.decembrim jāapmaina vecā parauga transporta līdzekļu vadītāja apliecības pret jaunā parauga vadītāja apliecībām. Sākot ar 1996.gada 1.janvāri, vecā parauga (bijušās PSRS parauga) vadītāja apliecības tiek uzskatītas par nederīgām. Transporta līdzekļu vadīšana ar vecā parauga vadītāja apliecībām pēc minētā datuma tiek pielīdzināta transporta līdzekļa vadīšanai bez vadīšanas tiesībām, un vadītājs par to tiek sodīts saskaņā ar pastāvošo likumdošanu.

5. Pēc 1996.gada 1.janvāra vecā parauga transporta līdzekļu vadītāju apliecību nomaiņa notiek tikai pēc teorētiskā eksāmena nokārtošanas attiecīgā Ceļu satiksmes drošības direkcijas rajona (pilsētas) nodaļā.

6. Ceļu satiksmes drošības direkcijai informēt par šiem Noteikumiem Iekšlietu ministriju, Aizsardzības ministrijas Robežsargu brigādi, Zemessardzes štābu, Finansu ministrijas Valsts ieņēmumu dienesta Muitas departamentu, kā arī ar masu informācijas līdzekļu starpniecību - sabiedrību.

7. Noteikumu izpildi kontrolēt Autoceļu departamenta direktora vietniekam J.Kancēvičam.

Ministrs A.Gūtmanis

Ceļu satiksmes drošības direkcijas direktors Ģ.Rorbaks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!