• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par medicīniskās palīdzības sasaisti ar nodokļu nomaksu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2011., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240141

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministre: Tiekoties ar Pašvaldību savienības priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

25.11.2011., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par medicīniskās palīdzības sasaisti ar nodokļu nomaksu

23.novembrī veselības ministre Ingrīda Circene, tiekoties ar nozares sociālajiem partneriem, pārrunāja valdības rīcības plāna projekta veselības sadaļu, kā arī plānveida medicīniskās palīdzības sasaisti ar nodokļu nomaksu.

Veselības ministre I.Circene uzsvēra, ka uz nozares attīstību raugās pragmatiski, un aicināja arī sociālos partnerus nelolot ilūzijas par būtisku valsts finansējuma palielināšanos nākamajos gados, ja netiks ieviesta plānveida veselības aprūpes saņemšana ar nomaksātajiem nodokļiem. Tādēļ kā viens no pamata risinājumiem papildu līdzekļu piesaistei veselības nozarei būtu daļēja finansēšanas modeļa maiņa.

Tikšanās laikā tika atzīts, ka nebūtu pamata atlikt piedāvātās koncepcijas par plānveida aprūpes saistīšanu ar nodokļu nomaksu ieviešanu, jo līdzīga sistēma veiksmīgi darbojas citās valstīs.

Gan Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības, gan Latvijas Slimnīcu biedrības pārstāvji uzsvēra, ka rīcības plānā ir jāmin konkrēts valsts budžeta pieaugums nozarei nākamajos gados, jo pretējā gadījumā nevarēs būtiski uzlabot veselības aprūpes pieejamību un nodrošināt nepieciešamos cilvēkresursus.

Tāpat sociālie partneri izteica atzinību ministrei par darba organizāciju, kā rīcības plāns tiek izstrādāts, un piedāvāja konstruktīvus priekšlikumus dokumenta papildināšanai. Vienlaikus puses atzina, ka rīcības plāns ir uzskatāms par virsuzdevumu politiķiem un sabiedrībai, tādēļ ļoti precīzus termiņus atsevišķu mazāku uzdevumu izpildei noteikt tajā nav izšķiroši.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!