• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Rektoru padomes pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2011., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240137

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par medicīniskās palīdzības sasaisti ar nodokļu nomaksu

Vēl šajā numurā

25.11.2011., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrs: Tiekoties ar Rektoru padomes pārstāvjiem

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nākamā gada budžetā nav paredzējusi nekādus budžeta dotāciju samazinājumus augstākajai izglītībai, turklāt ir radusi iespēju kompensēt iepriekšējo gadu budžeta samazinājuma ietekmi 155 790 latu apmērā – tā 24.novembrī, tiekoties ar Rektoru padomes pārstāvjiem, uzsvēra izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis. Vienlaikus viņš apliecināja, ka ir pildījis savu solījumu nesamazināt finansējumu IZM pārraudzībā esošajām augstskolām.

R.Ķīlis aicināja Rektoru padomes pārstāvjus uz pastāvīgu sadarbību un dialogu, akcentējot ekspertu diskusiju nepieciešamību augstākās izglītības pilnveidošanas procesos. Abas puses vienojās tuvākajā laikā izveidot savstarpējās sadarbības laika un ekspertu deleģējuma priekšlikumus. Rektoru padomes vārdā tās priekšsēdētājs Arvīds Barševskis izteica gatavību sadarboties, lai augstākās izglītības sistēma būtu sakārtota un kvalitatīva, un nodrošināt padomes pienesumu pārmaiņu īstenošanā.

Ministrs apliecināja savu atvērtību sarunai ar visām ieinteresētajām pusēm un pauda neizpratni par Latvijas Mākslas augstskolu asociācijas atklātajā vēstulē paustajiem apgalvojumiem par solījumu pārkāpšanu jautājumos par augtākās izglītības finansējumu un sabiedrības līdzdalības nodrošināšanu lēmumu pieņemšanas procesos. Ministrs uzsvēra faktu, ka vēstule nosūtīta dienu pirms laikus plānotas tikšanās Rektoru padomē, kurā visus neskaidros jautājumus ir iespēja noskaidrot nepastarpinātā sarunā.

Ministrs aicina vēstules autorus turpmāk atturēties no pārsteidzīgiem un nepārdomātiem paziņojumiem un izmantot dialoga iespējas konstruktīvu sarunu un risinājumu īstenošanā.

Reinis Tukišs, ministra padomnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!