• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par veselības veicināšanas pasākumu ciklu skolās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2011., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239690

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministre: Par taisnīgiem tiešmaksājumiem un lauksaimniecības politiku

Vēl šajā numurā

17.11.2011., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par veselības veicināšanas pasākumu ciklu skolās

14.novembrī Veselības ministrijā ar preses konferenci tika atklāts veselības veicināšanas pasākumu cikls skolās, kura laikā sabiedriskās organizācijas “Dzīvo veselīgi!” pārstāvji skolas vecuma bērniem un pusaudžiem skaidros sportiska dzīvesveida un veselīga uztura nozīme.

Veselības ministre Ingrīda Circene norāda: “Mēs zinām, cik liela loma vesela cilvēka attīstībā ir tieši ārējiem faktoriem – veselīgam, sabalansētam uzturam un fiziskajām aktivitātēm. Tas jāmācās jau no bērnības un skolas gadiem. Tādēļ, kamēr veselības mācība kā atsevišķa mācību priekšmeta atjaunošana skolās ir diskusiju līmenī, ministrija ir radusi iespēju veselīga dzīvesveida filozofiju pasniegt šādā –vienkāršā, skolēniem saprotamā un atraktīvā veidā, stāstot, kā izaugt veseliem un būt zinošiem par pareizajām izvēlēm veselības nodrošināšanā visas dzīves garumā.”

“Dzīvo veselīgi!” dibinātājs Kārlis Igals uzskata: “Izvirzītos mērķus vislabāk var sasniegt, ja ar bērniem tiek runāts viņiem saprotamā veidā un ar attiecīgās jomas speciālistu un sabiedrībā pazīstamu cilvēku palīdzību. Tāpēc, ja bērniem tiks stāstīts par pareizu uzturu, tad to darīs profesionāls uztura speciālists, ja tas būs kāds sporta veids, tad par to bērnus izglītos, rādīs paraugdemonstrējumus un aktivitātēs iesaistīs attiecīgā sporta veida profesionālis vai sabiedrībā pazīstams attiecīgās skolas absolvents.”

Izsludinātajā konkursā par veselīga dzīvesveida popularizēšanas pasākumu ciklu skolas vecuma bērniem uzvarēja biedrība “Dzīvo veselīgi!”. Paredzēts, ka pasākumi norisināsies 35 skolās visā Latvijā.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!