• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību aizsardzības jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2011., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239689

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par veselības veicināšanas pasākumu ciklu skolās

Vēl šajā numurā

17.11.2011., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību aizsardzības jomā

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks Orebru, Zviedrijā, notikušajā Ziemeļvalstu un Baltijas valstu aizsardzības ministru samitā uzsvēra visu reģiona valstu sadarbības potenciālu aizsardzības jomā.

“Baltijas valstu līmenī mēs jau runājam ne tikai par sadarbību, bet par ciešāku integrāciju, un es uzskatu, ka plašākas sadarbības īstenošana arī ar Ziemeļvalstīm ir tikai loģisks turpinājums,” uzsvēra A.Pabriks. Viņš norādīja, ka Latvijai ir interese sadarboties militārās izglītības jomā, piedāvājot vienotu atbalstu partnervalstīm drošības sektora reformu procesā, apmainoties ar informāciju par iepirkumu plāniem un apsverot iespēju veikt kopīgu iegādi ilgtermiņa vajadzībām. Tāpat A.Pabriks rosināja vienoties par praktiskām aktivitātēm, piemēram, rotācijas kārtībā organizējot ikgadējas Baltijas un Ziemeļvalstu mācības.

Samita laikā Zviedrija kā Ziemeļvalstu aizsardzības sadarbības padomes priekšsēdētāja prezentēja pētījumu par dalībvalstu atbalsta programmām veterāniem, uzsverot, ka valstu dažādā pieredze ir vērtīga informācija programmu pilnveidošanai. A.Pabriks norādīja, ka Latvija starptautisko operāciju veterāniem sniedz gan sociālu, gan medicīnisku atbalstu, kā arī ir sākusi darbu, lai veicinātu atbalsta pieaugumu starptautisko operāciju veterāniem sabiedrībā. Viņš informēja, ka Aizsardzības ministrija šovasar ir sākusi izsniegt veterānu kartes, kas veterāniem sniedz dažādas priekšrocības un atlaides: “Atbalsts, ko šai programmai esam saņēmuši no Latvijas uzņēmējiem, apliecina, ka sabiedrībā ir izpratne par karavīra profesiju un par to, cik svarīgu darbu viņi veic, lai mūsu valsts iedzīvotāji varētu justies droši. Darbs pie šīs programmas attīstīšanas vēl jāturpina.”

Diskutējot par aizsardzības sistēmas atbalstu civilo krīžu risināšanā, A.Pabriks norādīja, ka Latvijas Nacionālie bruņoti spēki sniedz atbalstu gan pazudušo personu meklēšanā, gan energokrīzes risināšanā, kas Latvijā bija iestājusies pagājušajā ziemā. Taču ministrs piekrita saviem Baltijas un Ziemeļvalstu kolēģiem, ka nākotnē daudz vairāk jādomā par to, kā iespējami veiksmīgāk un operatīvāk koordinēt civilo un aizsardzības institūciju sadarbību, lai sabiedrībai sniegtu maksimālu labumu.

Samita laikā ministri apsprieda arī Ziemeļvalstu un Baltijas valstu iniciatīvu un tās aktivitātes Gruzijā un Ukrainā, kā arī sadarbību kiberdrošības un enerģētiskās drošības jomā.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!