• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
VALSTS PREZIDENTA RAKSTS. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.1994., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239583

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jelgavas pilsētas Tautas deputātu padomes valdes lēmums Nr.219

Par tirdzniecības noteikumiem Jelgavas pilsētas tirgos

Vēl šajā numurā

02.07.1994., Nr. 76

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts prezidents

Veids: raksts

Pieņemts: 29.06.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALSTS PREZIDENTA RAKSTS

AUGSTI GODĀTAIS SAEIMAS PRIEKŠSĒDĒTĀJA KUNGS!

Pamatojoties uz Latvijas Republikas Satversmes 71.pantu, prasu otrreiz caurlūkot 1994.gada 22.jūnijā Saeimā pieņemto likumu "Par muitas nodokli (tarifiem)".

Uzskatu par nepieņemamu likumā paredzēto muitas tarifu pazeminājumu salīdzinājumā ar 1994.gada 18.janvāri Ministru kabinetā apstiprinātajiem un pašlaik spēkā esošajiem muitas tarifiem atsevišķiem piena un gaļas produktiem. Likuma 1.pielikumā ierosinu grozīt muitas tarifu likmes 18 pozīcijās, kas ir apmēram 8 procenti no pozīciju kopskaita (1. —24.grupa).

Muitas tarifu pazemināšana negatīvi ietekmēs galvenās lauksaimniecības nozares — piena un gaļas ražošanu. Saeimas pieņemtais likums veicinās pārtikas produktu tirgus atvēršanu ārvalstu ražojumiem un izjauks līdzsvaru iekšējā tirgū, šādas politikas rezultātā paredzama vispārēja pārtikas produktu cenu celšanas un līdz ar to iedzīvotāju dzīves līmeņa pazemināšanās.

Pēc Latvijas un Eiropas Savienības brīvās tirdzniecības līguma spēkā stāšanās ievedmuitas tarifu paaugstināšana vairs nebūs iespējama, jo līguma noteikumi to nepieļauj.

Atkārtoti izskatot un ekonomiski izvērtējot jautājumu par muitas tarifiem, pieļauju kompromisa iespēju starp valdības piedāvāto projektu, Zemkopības ministrijas ieteikto variantu un manu priekšlikumu, lai nodrošinātu galveno lauksaimniecības nozaru attīstību valsti un garantētu cenu stabilitāti.

Pielikumā: priekšlikums 1994.gada 22.jūnijā Saeimā pieņemtā likuma "Par muitas nodokli (tarifiem)" 1.pielikuma grozījumiem.

Ar cieņu — GUNTIS ULMANIS

Rīgā 1994.gada 29.jūnijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!