• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Itālijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2011., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239429

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nacionālās apraides sašaurinājuma nepieļaušanu

Vēl šajā numurā

15.11.2011., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Itālijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Latvija ir ieinteresēta padziļināt veiksmīgās un draudzīgās attiecības, kas mūsu valstij izveidojušās ar Itāliju, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, 9.novembrī tiekoties ar Itālijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Džovanni Polici, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

“Mūsu valsts ir ieinteresēta veidot ciešu sadarbību ar Itāliju, gatavojoties 2015.gadā gaidāmajai Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā. Latvija kopā ar Itāliju un Luksemburgu veidos prezidentūras trio, un mums ir svarīga šajā jomā pieredzējušo kolēģu pieredze,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja. Vēstnieks apliecināja, ka Latvija var rēķināties ar Itālijas palīdzību prezidentūras sagatavošanā.

Pārrunājot ekonomisko sadarbību, S.Āboltiņa pauda gandarījumu, ka abu valstu savstarpējās tirdzniecības apjoms ir atgriezies pirmskrīzes līmenī. Savukārt Dž.Polici norādīja, ka ir nepieciešams kvalitatīvs lēciens abu valstu ekonomiskajā sadarbībā un ir jāveicina abpusēja investīciju piesaiste un kopuzņēmumu veidošana.

Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka vēl viens abu valstu saskares punkts ir 2015.gadā Itālijas pilsētā Milānā plānotā izstāde EXPO, kurā piedalīties nolēmusi arī Latvija.

Runājot par saviem mērķiem vēstnieka amatā, Itālijas diplomātiskais pārstāvis uzsvēra, ka vēlas veicināt Latvijas iedzīvotāju interesi un zināšanas par itāļu valodu un kultūru, kā arī apgūt latviešu valodu.

Saeimas priekšsēdētāja atzina, ka tūrisma un kultūras jomas ir tās, kurās visveiksmīgāk veidojas kontakti un izpratne abu valstu iedzīvotāju starpā. “Esam lepni, ka Latvijā ir izdevies izveidot pasaules līmeņa kultūras centru – mākslas muzeju “Rīgas birža”, kurā patlaban var aplūkot Venēcijas stikla izstādi,” sarunā minēja S.Āboltiņa, aicinot Itāliju arī turpmāk aktīvi izmantot Latvijas kultūras telpas sniegtās iespējas.

S.Āboltiņa pauda gandarījumu, ka Itālijas parlamentā darbojas deputātu grupa sadarbībai ar Baltijas valstīm, un atzina, ka arī Saeimas jaunajā sasaukumā visdrīzāk tiks izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Itālijas parlamentu.

Dž.Polici ir karjeras diplomāts ar vairāk nekā trīsdesmit gadu pieredzi Itālijas diplomātiskajā dienestā. Iepriekš bijis vēstnieks Kotdivuārā, kā arī strādājis Itālijas vēstniecībās Šveicē, Ungārijā, Vācijā un Čehijā.

Itālija bija viena no pirmajām valstīm, kas jau 1991.gadā atklāja vēstniecību Rīgā. Savukārt Latvijas diplomātiskā pārstāvniecība Itālijā tika atklāta 1995.gadā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!