• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas deputātu tikšanos ar ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2011., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239278

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par Alda Vīksnes apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi

Vēl šajā numurā

10.11.2011., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas deputātu tikšanos ar ārlietu ministru

Latvijas ārpolitikas galvenās prioritātes ir mūsu valsts nacionālo interešu sekmīga aizstāvēšana Eiropas Savienībā, sadarbības padziļināšana ar Baltijas jūras reģiona valstīm, kā arī Latvijas ārējās drošības veicināšana, ko var sasniegt stiprinot valsts ekonomisko konkurētspēju un padziļinot transatlantisko sadarbību. To 2.novembrī sarunā ar Saeimas Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas deputātiem pauda jaunais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

"Šodienas tikšanās ar jauno ārlietu ministru noritēja ļoti pozitīvā, konstruktīvā gaisotnē un vieš pārliecību par sekmīgu ārlietu dienesta un parlamentāriešu sadarbību arī nākotnē," norādīja Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks.

"Manuprāt, būtiski, ka ministrs kā savstarpēji saistītus un nozīmīgus uzlūko Latvijas ārējās drošības un ekonomiskās konkurētspējas jautājumus. Tieši tiem jābūt vieniem no mūsu valsts ārpolitikas prioritārajiem mērķiem, kuru sasniegšanai maksimāli efektīvi jāizmanto valsts rīcībā esošie ārlietu dienesta resursi," atzīmēja R.Ražuks.

Savukārt Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica akcentēja ministra teikto par nepieciešamību 2012.gadā koncentrēties sarunām par jaunā Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžeta veidošanu.

"Nākamais gads būs īpaši nozīmīgs, jo izšķirsies, kā Latvija sarunās spēs aizstāvēt savas nacionālās intereses lauksaimniecības politikas un kohēzijas politikas finansējuma sadalē. Eiropas lietu komisija vēlas sniegt ieguldījumu šajā procesā un aktīvi izmantot arī parlamentāro kontaktu iespējas," norādīja Z.Kalniņa-Lukaševica.

Arī ārlietu ministrs E.Rinkēvičs augstu novērtēja starpparlamentārās sadarbības sniegtās iespējas Latvijas nacionālo interešu aizstāvēšanā. Ministrs prognozēja, ka gaidāmās sarunas par ES daudzgadu budžeta veidošanu būs smagas. Tādēļ Latvijai īpaši nozīmīgi ir meklēt sabiedrotos līdzīgi domājošu valstu vidū, jo ES katra dalībvalsts primāri cīnās par savām interesēm, atzina ministrs.

Ārlietu komisijas deputāti vērsa ministra uzmanību uz nākamā gada sākumā Saeimā plānotajām debatēm par ārpolitikas jautājumiem. Ministrs sarunā atzinīgi novērtēja pagājušajā gadā notikušo ārpolitikas debašu norisi. Puses vienojās arī pirms nākamajām debatēm Saeimā rīkot diskusiju, kurā mūsu valsts ārpolitikas būtiskos jautājumus ar Saeimas deputātiem un diplomātiem pārrunātu ārlietu jomas eksperti – politologi, bijušie ārlietu ministri un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

 

Saeimas preses dienests

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!