• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lietuvas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2011., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239277

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas deputātu tikšanos ar ārlietu ministru

Vēl šajā numurā

10.11.2011., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lietuvas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Lietuva ir ne tikai mūsu valsts tuvākais kaimiņš un draugs, bet arī nozīmīgākais ekonomikas partneris, tādēļ pozitīvi, ka abu valstu tirdzniecības apgrozījumā vērojams stabils pieaugums. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra 28.oktobrī, tiekoties ar Lietuvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ričardu Deguti. Vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Pārrunājot abu valstu ekonomisko sadarbību, puses ar gandarījumu secināja, ka Latvijas un Lietuvas tirdzniecības apgrozījums turpina pieaugt un nu jau sasniedzis pirmskrīzes līmeni. Tā Latvijas eksports uz Lietuvu 2011.gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar tādu pašu periodu iepriekšējā gadā, pieaudzis par 57 procentiem.

Ekonomiskās izaugsmes atjaunošanās potenciālajiem ārvalstu investoriem sniedz pārliecību, ka Baltija ir stabils un prognozējams reģions ar pievilcīgu investīciju vidi, sarunā atzina vēstnieks.

Puses bija vienisprātis par nepieciešamību padziļināt Baltijas valstu sadarbību dažādos politikas līmeņos, tostarp Baltijas parlamentāriešu sadarbību Baltijas asamblejas ietvaros, kā arī ciešāk koordinēt Baltijas valstu nacionālās intereses Eiropas Savienībā (ES).

Īpaša uzmanība sarunā tika veltīta pieredzes apmaiņai pirms gaidāmās abu valstu ES prezidentūras. Latvija ES prezidējošās valsts pienākumus pildīs 2015.gadā, savukārt Lietuva divus gadus agrāk – jau 2013.gadā.

S.Āboltiņa sarunas gaitā arī darīja zināmu, ka 11.Saeimā drīzumā tiks veidotas deputātu grupas sadarbībai ar citu valstu parlamentiem. Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Lietuvas parlamentu darbojusies iepriekšējos parlamenta sasaukumos, un, visticamāk, tāda tiks izveidota arī 11.Saeimā, apliecināja Saeimas priekšsēdētāja.

Jaunais Lietuvas vēstnieks R.Degutis ir karjeras diplomāts, darbu Lietuvas Ārlietu ministrijā sācis 1991.gadā. Iepriekš bijis Lietuvas vēstnieks Gruzijā, strādājis Lietuvas diplomātiskajās pārstāvniecībās Krievijā un Apvienotajā Karalistē.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!