• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ziemassvētku un Jaungada uzrunām tautai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2011., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239257

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.11.2011., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ziemassvētku un Jaungada uzrunām tautai

Valsts prezidents Andris Bērziņš Jaungada televīzijas uzrunu turpmāk teiks 1.janvārī, mainot iepriekšējo tradīciju uzrunāt Latviju īsi pirms gadu mijas. Tā paredzēta LTV1 1.janvārī pulksten 14.45, uzreiz pēc Jaungada koncerta Vīnē, ko 2012.gadā diriģēs Mariss Jansons.

Valsts prezidents uzskata, ka gada sākuma uzrunai daudz atbilstošāks ir 1.janvāris, kas kalendārā tiek apzīmēta kā Jaungada diena. Vienlaikus šāds runas raidīšanas laiks dod iespēju to noklausīties tieši tai publikas daļai, kura to vēlas dzirdēt, analizēt un izmantot publikācijās vai ziņu raidījumos. Līdzšinējā tradīcija, ka Valsts prezidents uzrunāja skatītājus dažas minūtes pirms gadu mijas, faktiski sakrīt ar brīdi, kad ģimenēs un draugu lokā notiek gatavošanās Jaunā gada sagaidīšanai. Šis nav īsti piemērots brīdis nopietnu vērtējumu vai prognožu izteikšanai, ja runas teicējs vēlas, lai sabiedrība ieklausās sacītajā. Mirklis pirms gadu mijas ir pietiekami nozīmīgs katram individuāli, lai uz to ar mediju starpniecību nepretendētu valsts pirmā amatpersona. Katrai runai, lai tā sasniegtu savu mērķi, ir jāizskan ne tikai īstajā vietā, bet arī īstajā laikā. Vienlaikus Valsts prezidents A.Bērziņš ir nolēmis atteikties no televīzijas apsveikumu teikšanas Ziemassvētkos, nosūtot tos visiem masu saziņas līdzekļiem rakstveidā. Neatkarīgi no tā, vai Ziemassvētki tiek svinēti kristīgās vai tautiskās tradīcijās, tie pirmkārt ir ģimenes svētki.

 

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!