• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs un finanšu ministrs: Par uzņēmumu konkurētspēju un iedzīvotāju nodarbinātību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2011., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239143

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrs

Vēl šajā numurā

09.11.2011., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs un finanšu ministrs: Par uzņēmumu konkurētspēju un iedzīvotāju nodarbinātību

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un finanšu ministrs Andris Vilks, meklējot efektīvākos risinājumus, kā sekmēt tālāko ekonomisko izaugsmi un reizē veikt 2012.gada valsts izdevumu samazināšanu, ir vienisprātis, ka Latvijas ilgtspējīgas attīstības un iedzīvotāju labklājības pamats ir Latvijas uzņēmumu konkurētspēja un iedzīvotāju nodarbinātība.

Finanšu ministrs A.Vilks norāda: "Līdz ar pastāvīgu uzņēmējdarbības vides pilnveidošanu, jau iesāktajiem un jaunajiem uzņēmējdarbības atbalsta instrumentiem uzņēmumu konkurētspējai nozīmīga ir prognozējama nodokļu politika, tāpēc ir svarīgi noteikt paredzamas nodokļu likmes, neieviest jaunus nodokļu objektus, kā arī būtiski nepalielināt nodokļu kopējo slogu. Esmu pārliecināts, ka visi valdības locekļi apzinās, ka nodokļu politikas stabilitāte ir būtiskākais, kas šobrīd nepieciešams valstij, valsts ekonomikai un ārvalstu investoriem, tāpēc 2012.gadā netiek plānotas būtiskas nodokļu izmaiņas, tai skaitā samazināto PVN likmju atcelšana."

Apzinoties, ka nākamā gada valsts budžeta izstrāde šobrīd ir valdības uzdevums Nr.1, kas jāpaveic tuvākajās nedēļās, abi ministri ir vienisprātis, ka paralēli jāsāk darbs pie priekšlikumu izstrādes, kā motivēt uzņēmumus nodarbināt jauniešus bez iepriekšējas darba pieredzes un bezdarbniekus.

D.Pavļuts ar gandarījumu atzīst: "Koalīcijas partneri valdības deklarācijā ir vienojušies par kopīgiem un vienotiem mērķiem Latvijas iedzīvotāju nodarbinātības palielināšanai. Uzskatu, ka radoši un iniciatīvas pilni jaunieši, kuriem vēl nav darba pieredzes, kā arī bezdarbnieki, kuriem ir vēlme apgūt jaunas iemaņas un jaunu arodu, ir viena no Latvijas uzņēmumu iespējām aizpildīt vakanto darbinieku vietas un kāpināt ražošanas un eksporta apjomu. Lai motivētu uzņēmējus, kas pieņem darbā ilgstošos bezdarbniekus un jauniešus bez iepriekšējas darba pieredzes, valdība apņēmusies ieviest stimulus sociālās apdrošināšanas iemaksu vai UIN atlaides veidā. Tāpēc jau valsts budžeta 2012.gadam un Valdības rīcības plāna izstrādes laikā Ekonomikas, Finanšu un Labklājības ministriju eksperti, uzņēmēji un sociālie partneri sāks diskusiju, lai kopā rastu efektīvāko un fiskāli neitrālāko risinājumu uzņēmēju motivēšanai un ilgstošo bezdarbnieku skaita mazināšanai."

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa;
Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!