• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par sadarbību ar uzņēmējiem ekonomikas politikas izstrādē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2011., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239142

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs un finanšu ministrs: Par uzņēmumu konkurētspēju un iedzīvotāju nodarbinātību

Vēl šajā numurā

09.11.2011., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par sadarbību ar uzņēmējiem ekonomikas politikas izstrādē

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts pagājušajā nedēļā tikās ar vairākām uzņēmēju organizācijām, kā arī piedalījās ekspertu un uzņēmēju diskusijā par to, kā no budžeta konsolidācijas virzīties uz ekonomikas izaugsmi. Ekonomikas ministrs secinājis, ka biznesa pārstāvji no politikas veidotājiem sagaida līdzsvaru starp nepieciešamību konsolidēt valsts budžeta tēriņus un veicināt ekonomikas attīstību.

"Lai arī nākamā gada budžets patlaban ir viens no galvenajiem stabilitātes faktoriem, tajā nevar aizmirst par ekonomikas izaugsmi veicinošiem pasākumiem, ko no valdības sagaida arī uzņēmēji. Tā kā finansiālās iespējas izaugsmes veicināšanai valdībai ir ierobežotas, jādara viss iespējamais, lai 2012.gada budžeta konsolidācijas pasākumi būtu pārdomāti, ilgtspējīgi un nodrošinātu ne vien fiskālo, bet arī uzņēmējdarbības vides stabilitāti," uzsver D.Pavļuts.

D.Pavļuts uzskata, ka krīzes pārvarēšanas posms, kas prasīja ievērojamu budžeta konsolidāciju, tuvojas noslēgumam, tāpēc nepieciešamas reformas, kas sekmētu arī tautsaimniecības attīstību. Viņaprāt, turpmākajos trīs gados jāliek pamati ilgtspējīgai ekonomikas izaugsmei, no valsts puses nodrošinot skaidrus spēles noteikumus uzņēmējiem.

Jau notikušajās tikšanās ministrs uzņēmējus un ekspertus iepazīstināja ar savām prioritātēm, kas vispirms balstās patiesā un caurspīdīgā dialogā starp valdību un uzņēmējiem. Uzņēmēji atzinīgi novērtēja ekonomikas ministra iniciatīvu veidot atklātu dialogu par ekonomikas attīstības jautājumiem un nepieciešamajām izmaiņām valsts politikā, kas varētu nodrošināt ilgtspējīgu izaugsmi.

D.Pavļuts ceļā no konsolidācijas uz izaugsmi par prioritātēm izvirzījis industriju un investīciju politikas izveidi, nodokļu politikas pilnveidošanu ar mērķi veicināt uzņēmējdarbību un nodarbinātību, Latvijas nacionālo ekonomisko interešu aizstāvību Eiropas Savienībā (ES) un starptautiskajā arēnā, kā arī efektīva valsts aktīvu pārvaldes modeļa izveidi.

Ministrs ir pārliecināts, ka tikai kopīgs darbs, kura pamatā ir dialogs ar nozaru organizācijām, var palīdzēt nodrošināt ilgtspējīgu izaugsmi, kas celtu Latvijas konkurētspēju un vairotu iedzīvotāju labklājību. Tāpēc arī turpmāk ekonomikas ministrs iecerējis regulāri tikties ar nozaru organizācijām, lai ne vien uzklausītu to viedokli, bet arī iespēju robežās īstenotu valsts ekonomikas politikā.

 

Daiga Grūbe, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!